Teller

woensdag 21 september 2011

2e najaarsetje en 45 volgers!

Vanmiddag zag ik ineens dat ik al 45 volgers heb!! Ik voel me vereerd dat zoveel mensen af en toe een kijkje nemen op mijn blog om te zien wat hier op zolder onder de machines vandaan rolt. Bedankt alvast voor jullie bezoekjes en natuurlijk ook bedankt voor de reacties!



Toen een vriendin mij gister mailde dat ze bijna wekelijks iets nieuws op mijn blog ziet, bedacht ik voor mijzelf een uitdaging: tot aan de herfstvakantie wil ik (proberen) wekelijks een setje te maken. Nu ik voor beide meiden een jurk met legging gemaakt heb, ga ik voor de volgende week voor een Antonia shirt met bijpassende legging.

De jongste koos de vogeltjes tricot uit in Hilversum bij Van der Lee. Ik gebruikte diverse patronen om dit jurkje te maken, het e-book van het Antonia overslagshirt, het achterpand van een overslagjurk uit de nieuwste knippie bijlage en een beetje van mijzelf. Erbij maakte ik een effen paarse legging. Het zelfde model als in het vorige bericht. Moet nog wel een handiger manier vinden om het elastiek in de taille te doen en de tailleband te stikken want moet denk ik makkelijker kunnen.



Het kleine uiltje kocht ik in een doosje van vier verschillende bij de Xenos. Het leuke is dat de "bedeltjes"aan beide kanten exact gelijk bedrukt zijn. Ik strikte een stukje paars tule door het oogje en daarna met naald en draad vastgezet op de jurk. Om het net een wikkeljurk te doen lijken, heb ik ook een reep tricot vastgezet op de zijnaad en daar vervolgens een knoop in gelegd.

De legging is uiteraard langer dan op de foto zichtbaar is. Gelet op de herfst / winter maakte ik een lange legging om koude benen te voorkomen. De slag met de leggings krijg ik aardig te pakken want er liggen er inmiddels nog twee geknipt klaar.


Leuk om te merken dat het werken met tricot me met dit stelletje al beter af ging dan met de ABC 103.

16 opmerkingen:

Elise zei

Leuk jurkje in een erg leuk stofje!

Bianca zei

Leuk setje!
En een goede stok achter de deur om elke week iets af te maken. Ik ben benieuwd naar het volgende.

Soesa zei

Wauw wat een leuk setje! En heel goed uitgekozen dat uiltjesstof.
Heel veel succes met je voornemen; ik kom in ieder geval vaak kijken op je blog!

Groetjes Soesa

Klaasje zei

Wat een prachtige kleuren, helemaal mijn smaak...
Mooi gemaakt hoor, ziet er goed uit!
Gr, Klazina

Sigrid zei

Wat een leuk setje. Uilenstofje is wel erg leuk

Zaanse Zolder zei

ooooh wat leuk ! die uilenstof.... werelds !
hier in de buurt nérgens leuke stoffen, balen hoor. Hoewel ik mijn 11-jarige nou ook niet meer in een uilenshirt krijg natuurlijk.
Wat een uitdaging, elke week een setje af? Dat wordt een volle kast dan! Succes, ben benieuwd wat je allemaal gaat maken! Die bedels van Xenos zijn leuk hè, uiltjes had ik nog niet gezien maar ik heb wel de vogeltjes en matroeskaatjes.

Zaanse Zolder zei

Oja nog even een aanvulling. Je volgende project.... dan toch een Bandito ? Leuk om te maken hoor!

Heidi... zei

Leuk jurkje mooie stof! En ben je ook gaan volgens 46 dus ;)

Anoniem zei

Ohhhh wat een schatje. Superleuke stof en mooi gemaakt!

Groetjes Sandra

Diana zei

Hier volger 45 ;-) Wat een leuk setje en een goed voornemen om iedere week iets te maken. Hierbij nog een tip voor het inzetten van elastiek in de legging: http://www.farbenmix.de/nl/elastiek-in-bv.-een-legging.html. Groetjes Diana

Siempie zei

Ik vind de uiltjes stof zo leuk, en die bedeltjes zijn super! Heb ze zelf gebruikt voor mobielhangers!

mamamia zei

Dit setje is ook heel mooi hoor. De kleuren zijn erg leuk. Voor het najaar gebruik ik ook altijd lange leggings. In de laarsjes doe ik de sokken van de meiden er overheen. Dan piepen ze niet boven de laarsjes uit.

MootjeK zei

Dat stofje is echt érg leuk. Volgende keer toch maar eens wat beter kijken bij Van der Lee!

Vlijtige Lies zei

Het stofje is helemaal te gek.Mooie kleur ook,super setje zo!

Ellen zei

Wat een leuk setje en dat uilenstofje is erg mooi.

Fijn weekend
Groetjes Ellen

* Marinda * zei

wat een leuk setje!!