Teller

maandag 12 januari 2015

Mareen met col in maat 146

De Mareen is deze winter geloof ik het enigste patroon waar ik iets mee gedaan heb. Patronen genoeg in huis, maar ik hou het in de hectiek van inpakken en verhuizing voorbereiden maar een beetje eenvoudig. Niets met patronen die anders vallen dan je denkt of die je over moet nemen, nee ik gebruik dit patroon gewoon in diverse maten en varianten. Voor jullie als blogvolgsters wellicht wat saai, maar ik zet het ter toch op om voor mijzelf bij te houden wat ik voor de kinderen gemaakt heb.

Oudste dochter draagt heel graag jurken met col van Nicky Velours. Via Sancho FB nam ik van iemand een stuk over. Dezelfde print in een andere kleurstelling gebruikte ik twee jaar geleden voor middelste dochter, eenmaal klaar vond dochterlief het niet geweldig en kwam deze in de kast van haar grote zus terecht. In het najaar bleken de twee 'zachte jurken' van de oudste echt te klein te zijn, dus werk aan de winkel!!

Ik gebruikte velours voor het voor en achterpand, de mouwen en de binnenkant van de col maakte ik van donkerblauwe tricot anders lijkt zo'n jurk mij wel heel erg warm!

Dochterlief is er helemaal blij mee en hij wordt veel gedragen, ik zeg: 'geslaagd!!'.

2 opmerkingen:

Juffrouw Tuttebel zei

Het is zo'n heerlijk patroon en valt altijd in de smaak bij de dames.
Leuke stof combinatie!

Mama Maakt ... (Petra) zei

Mooi!
Hier maak ik jurkjes volledig van nicky velours, en krijg geen klachten over de warmte. Maar een dubbele col van nicky lijkt me inderdaad wel wat dik.