Teller

zaterdag 3 mei 2014

Princess Castle Ottobre. Mt 128

En dan is het ineens mei en zie ik dat ik dit hele jaar nog niet 1 blogbericht geplaatst heb...
Mijn crea tempo ligt ook redelijk laag met een klein meisje van 1,5 dat erg graag mama's aandacht wil en heel graag 's morgens vroeg aan de dag begint.....

Toch maak ik zo af en toe nog wel iets. Deze jurk maakt ik al in december/januari, maar het bloggen en foto's maken schoot er steeds bij in. Het was een project wat gewoon niet liep zoals het moest, was deze nep-wikkeljurk uit de Ottobre, de Princes Castle. In eerste instantie dacht ik dat dit een leuk alternatief patroon was voor de Roos 5011 die ik tot dan toe niet had weten te bemachtigen. Ik maakte voor middelste dochter maat 128 en verlengde deze tot maat 134. Toen ging ze passen... een maat 122 was ook prima geweest, wamt wat valt dit patroon ruim! Van zowel de mouwen als de zijpaden echt centimeters afgelockt. Eenmaal klaar bleken de mouwen van het originele patroon teveel uit te lopen, dochterlief vond dit niet handig en niet mooi. Dus later ook de mouwen nog versmald. En nu? Nu wordt het zomer en knipte ik vorig weekend de lange mouwen er helemaal uit en heeft ze nu een zomerversie met korte mouwen. Maar, dit patroon zal ik niet snel nogmaals gebruiken.

De stof: zowel de gebloemde als de effen roze, kocht ik bij de loodsverkoop van K#ezeltje. Een bijpassende legging wacht nog op elastiek in de taille, maar een gekocht exemplaar past er ook perfect bij.

Edit 7-5: vanmorgen hebben de zussen besloten dat er een kledingruil gedaan moest worden. Oudste dochter draag vanaf nu deze jurk en ik moet eerlijk zeggen: hij staat bij haar veel beter! Middelste dochter heeft nu de jurk die ik voor oudste dochter gemaakt had (moet nog geblogd worden). Dus mama blij dat de jurken nu beiden gedragen worden en dochters blij omdat ze allebei nu een jurk hebben die ze mooier vinden dan het andere exemplaar. Ach, tweeling zijn heeft toch ook wel zijn voordelen!!


4 opmerkingen:

Danielle zei

Leuk weer een berichtje van je te lezen. Jammer dat het patroon tegenviel. Hij ziet er wel leuk uit.
Ik bedenk me opeens dat ik iets helemaal vergeten ben....oeps.
Volgende week komt het eraan.

Marieke R zei

Wat jammer dat de jurk niet lekker naaide, hij oogt wel heel leuk! Ik heb de jurk onlangs ook gemaakt, van katoen en die zit mijn dochter als gegoten en ze is best mager. Vreemd! Maar wel balen want het is echt een leuk en vlot patroon. Dit is mijn versie: http://www.madebyrooz.blogspot.nl/2014/03/princess-castle.html

Groetjes, Marieke

Juffrouw Tuttebel zei

Leuk weer een blogje van je.
Mooie jurk en prachtige stof!

Doortje Dartel zei

Na het gezwoeg is het wel een hele leuke jurk geworden. En nu zonder mouwen kun je daar de hele zomer nog plezier van hebben.