Teller

maandag 30 december 2013

Laatste blogbericht van 2013

Ik zie her en der weer van die mooie fotocollage's voorbij komen met maaksels van het afgelopen jaar. Net als vorig jaar om deze tijd, gun ik mij ook nu geen tijd voor een collage, maar maak ik een droge opsomming van getallen, gewoon omdat ik het leuk vind bij te houden wat ik zoal in een jaar maak.

Dit jaar maakte ik duidelijk minder dan vorige jaren, maar dat is ook wel te verklaren met zo'n klein meisje in huis. Tot enkele weken terug begin met haar de dag altijd rond 5.00 uur in de ochtend, met als gevolg dat ik 's avonds meestal de puf niet meer had om achter mijn machines te kruipen. Sinds een paar weken heeft dochterlief ontdekt dat je ook zonder bezwaar tot 6.00 uur kunt slapen: wat een luxe!!!

Hoewel het maken op een lager pitje stond, ging het kopen van stof best goed ;-)
Het bekende kinderkledingmerk Kie#eltje, hield stoffenverkoop in mijn woonplaats. Mooie effen tricots (en die had ik vrijwel niet meer) voor € 3,- per meter!!! Zeg eens eerlijk, daar kan je dan toch niet te zuinig van inslaan?? Juist van die effen lappen is ook al best een aantal meters gebruikt, simpelweg omdat ik toen combi's kon maken met de bedrukte tricots uit de kast.

Dit jaar ging ik voor het eerst naar de Sancho clubdag. Een dag lang met je hobby bezig zijn, echt super. Leuke workshops gedaan (oh, oh, mijn leren tas moet nog geblogd worden!!), ideetjes opgedaan, mede blogsters live gesproken etc. De datum voor het komende jaar staat hier al in de agenda genoteerd. Kort voor de clubdag zette ik het een en ander aan stoffen en patronen op mijn blog in de verkoop, dat werkte als een speer! Het zou zomaar kunnen dat ik dat volgend jaar weer doe, alleen dan iets ruimer van te voren.

Maar nu de cijfers, dat ik in mijn jaartotalen eigenlijk niet eens zo heel veel minder lijk te hebben gemaakt,  komt vooral doordat ik dit jaar veelal tricot verwerkt heb en dat gaat veelal net wat sneller dan katoen.

Maar, daar komen de cijfers...
Kinderkleding: 37 stuks (incl. 2 pyjama's en een nachthemd die mijn blog niet gehaald hebben),
Kleding voor mijzelf: 7 shirts
Diversen: 35 (incl. 30 knikkerzakken voor het AZC)
Totaal 79 stuks (incl. de 30 knikkerzakken...)
30 knikkerzakken voor AZC Amersfoort


6 opmerkingen:

Esrosa K. zei

Nou, dat zijn toch mooie cijfers! Kan me voorstellen dat het met zo'n kleintje om je heen veel lastiger is om een hogere productie te draaien, komt vanzelf weer terug!
Fijne jaarwisseling,
grtz, Esrosa

Esrosa K. zei

Zo, dat zijn mooie cijfers! Kan me voorstellen dat het lastiger is om met zo'n kleintje om je heen een hogere productie te naaien. Komt vanzelf weer, geniet er maar van!
Fijne jaarwisseling,
grtz, Esrosa

Zaanse Zolder zei

Nou eh.... ik vind dat je niet hebt stilgezeten hoor hahahaha! Goed bezig. Ik neem me ook altijd van alles voor, voor het nieuwe jaar. Vooral wat kleding naaien betreft. Eerst maar zien. Een fijne jaarwisseling alvast ! x Syl

Doortje Dartel zei

Toch heb je maar mooi leuke dingen genaaid.
Ik wens je een creatief 2014 toe!

Mariette zei

Mooie aantallen hoor, ik ben benieuwd wat je het volgende jaar allemaal gaat maken, maar voor nu een fijne jaarwisseling toegewenst!

Danielle zei

Je hobby moet ook leuk blijven he, niet moeten naaien om dat het moet, maar naaien als ontspanning. En met een kleintje blijft er dan idd. weinig tijd over. Hopelijk gaat ze nu wat langere nachten maken.
Je hebt nog genoeg gemaakt trouwens!
Een voorspeodig 2014 toegewenst