Teller

woensdag 7 mei 2014

Xenia FM maat 128

Vorig jaar begon ik enthousiast aan twee versies van de in blogland wel bekende Xenia. Ik koos voor tricot omdat de dames dat zo graag dragen en dat bespaarde mij het inzetten van een rits...
De groene maakte ik eerst. De stof kocht ik (inmiddels 3 jaar geleden) bij DC Stoffen in Hilversum. Middelste dochter was direct weg van deze kleur dus dat was snel besloten. Omdat het ribbelige tricot is, leek het mij niet handig het bovenlijfje hiermee te voeren, dus gebruikte ik gewone witte tricot.

Ik had al heel vaak gelezen dat de jurk aan de achterkant zo ruim valt waardoor deze gaat 'gapen'. Ik stikte onder het beleg een strook breed elastiek. De mooiste oplossing vind ik het niet, maar wel effectief.

Onderaan deed ik een rolzoom omdat het mij onmogelijk leek om in deze ribbelige stof een mooie strakke zoom te maken.

Voor het mooi vond ik de jurk vorig jaar te ruim zitten en omdat de lengte ruim voldoende was, deed ik de jurk in de kast voor dit jaar. Bij het doorpassen van de zomerkleding kwam deze dus weer te voorschijn, et voila: hij staat dochterlief nu echt helemaal super! Blote ruggen weer is het nog niet echt geweest, maar met haar witte spijkerjasje er op kan ze hem ook nu prima dragen.

Als ik het patroon nog een keer gebruik (als het aan de oudsten twee ligt wel!), dan ga ik nog even goed kijken hoe ik het achterpand mooier passend kan krijgen.

5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Hij is leuk! Ik heb deze ook al een paar keer voor Laura gemaakt.

Lien zei

Wat n super leuke jurk!!

Doortje Dartel zei

Dit zou mijn meid ook leuk vinden:).
Wat heerlijk dat hij nu echt goed past. Zo zie je maar weer wat je dan tegen komt als je de kasten opruimt.

Janneke van de Streek zei

Leuk geworden!
Ik heb het jurkje pas geleden gemaakt.Ik zal een foto maken van hoe ik de achterkant heb gemaakt.misschien een tip voor je.bij mijn dochter zit hij nu goed.

groetjes janneke

Danielle zei

Dit zijn echt De heerlijke jurkjes voor de zomer, ik ga het patroon er ook eens bijpakken.