Teller

maandag 15 augustus 2011

Kraamcadeautjes

Tussen de bedrijven door maakte ik zo af en toe al een kraamcadeautje voor de komende bevalling van mijn schoonzus. Afgelopen donderdagnacht kregen we het lang verwachte smsje: Suze is geboren! Vrijdagmiddag togen wij dus naar Hengelo om ons nieuwe nichtje te bewonderen. De cadeautjes maakt ik in neutrale stofjes omdat ik niet wist of het een neefje of een nichtje zou worden.Ik maakte 2 slabbers die dubbelzijdig te gebruiken zijn. De applicaties kocht ik vorige week bij de Action waar ze weer een nieuwe serie applicaties hebben. Als sluiting heb ik de bekende kamsnaps gebruikt. Was even prutsen, maar ik denk dat ik het verkeerde opzetstukje gebruikt had (dom, dom), gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen anders had ik een klein probleempje... Zie nu dat de foto niet helemaal goed gemaakt is. De kabouterslab heeft aan de achterkant dus het konijntje en de groen-witgestreepte slab heeft een paddestoel met lintjes achterop.
Het tutdoekje spreekt voor zich ;-)


Ook heb ik een keer een luiermapje gemaakt volgens haar manier. Ben er zelf nog niet echt uit of dit wel handig is. Ik heb 2 lagen katoen gebruikt en er redelijk stevige vlieseline tussen gestreken. Als blijkt dat ook met luiers het mapje te slap / te groot is, dan heb ik toegezegd een andere versie te maken.Ja, hoe ga ik dit noemen? Het is geen kubus, geen bal, meer een soort van 3D pyramide. In ieder geval 4 gelijke stukjes stof die aan elkaar gezet zijn. Er zitten twee kleine belletjes in. Om te voorkomen dat de belletjes er ooit uitvallen (dat wil je natuurlijk niet meemaken!), heb ik de belletjes met een paar cm tussenruimte aan een lintje geknoopt en de beide kanten van het lint vastgestikt aan de binnennaden. Je ziet er niets van maar het zit wel vast!Tot slot nog iets voor de kleine grote broer van 1,5. Uit een lap stof knipte ik de auto's en de mannetjes, aan de achterkant zit limegroene fleece en ze zijn iets opgevuld.


3 opmerkingen:

Marlie zei

leuke kadootjes zeg!

groetjes Marlie

Siempie zei

Geweldige cadeautjes, ik heb de kabouterstof ook liggen! Nog ff geduld en dat gaat hier ook een action open; ein-de-lijk!

Simone

PS; zeg maar tegen je meiden dat de psz net iets te ver fietsen is maar dat ze wel zelf naar de speeltuin en de school van Juul fietsen!

Jeannette zei

Hoi hoi!

Ik gebruik gewoon katoen. Ik strijk vlieseline (de dunne soort) op de laag die aan de buitenkant van het luiertasje komt. De zakjes maak ik van dubbele stof en het flapje waar de sluiting aankomt (kamsnap) die verstevig ik ook 1 keer. Ik vind hem niet superslap ofzo en ik heb er meestal 3 luiers in aan de ene kant en een half pak doekjes aan de andere kant. Ik gebruik gewoon katoentjes van stenzo, dat is poplin en is dus wat dichter geweven. Ik gebruik die van mij dagelijks en hij houd gewoon goed. Ik heb er 1 keer een paar voor jongens gemaakt van ruitjes stof en ik moet zeggen dat die ook wel slapper voelde, die zijn wat losser geweven voor mijn gevoel. En ik stik hem na sluiten een keer helemaal rondom door. Misschien dat dat ook scheelt?!

Succes!

Groetjes Jeannette