Teller

vrijdag 27 december 2013

3 shirts in maat 134 van 3 verschillende patronen

Omdat er redelijk wat tricot in de kast ligt, heb ik voor de meiden een paar shirts gemaakt. Voor alle drie gebruikte ik een ander patroon.

Voor dit shirt voor de middelste, gebruikte ik net als hier het patroon Sorja uit Ottobre 1-2009. Het is een slimfit patroon dat haar erg goed staat. De stof kocht ik een tijdje geleden over van deze dame. Het lag in de kast te wachten op een bestemming, totdat dochter een groene broek wilde en daar natuurlijk shirts op moest hebben.

De groene tricot kocht ik bij Joyfits en wordt door de oudste gedragen op een rode broek. Ik wilde eens een ander patroon en gebruikte 24. Talulah uit Ottobre 1-2012. Achteraf had ik spijt van dit patroon want hij valt best wijd. Bovenaan bij de halsboord zitten rimpeltjes (die je nu haast niet ziet), maar de hals zelf is aan de wijde kant. Kortom, dit patroon gebruik ik niet meer.

Het vlindershirt is een vertrouwde Antonia FM. De vlindertricot zat ook in het verrassingspakket van Michas. Omdat oudste dochter dol is op vlinders, was snel besloten dat zij dit stofje wilde! Het shirt was geknipt en lag vervolgens (te) lang te wachten om afgemaakt te worden. In de tussentijd groeide dochter door en was het shirt voor het mooi wat te kort. Gelukkig lagen er nog genoeg vlinders dus daarvan knipte ik een tailleboord.
 
Antonia FM met boord onderaan.


Patroon 24. Talulah, Ottobre 1-2012

2 opmerkingen:

Renate Koestal zei

Leuke shirts!

Mama Maakt ... (Petra) zei

Leuke shirts, en handig, zo'n vergelijking tussen patronen!