Teller

woensdag 3 april 2013

Muzikantje, muziekantje....

Enkele weken geleden werkten de meiden op school over het thema 'beroepen'. Als opening van het project werd iedereen gevraagd verkleed naar school te komen waaruit zou blijken wat je later wilt worden. Tja, dat is natuurlijk best lastig als je bijna 7 bent en eigenlijk heel veel dingen leuk vindt. Omdat de meiden niet kunnen wachten tot na de zomervakantie de blokfluitlessen starten en ze erg bezig zijn met muziek / -instrumenten kozen ze als beroep muziekjuf en muzikant. Maar ja, hoe zijn die gekleed? 'gewoon zoals wij toch mama, in gewone kleren?'.
Ik bestelde vrij kort van te voren stof met muzieknootjes en maakte daarvan 2 rokjes. Voor de een gebruikte ik het inmiddels vaak gebruikte cirkelrok patroon uit de Knippie en voor de ander gebruikte ik voor het eerst het boek 'allemaal rokjes' en koos het A-lijn rokje. Helaas was de jongste van de twee die bewuste maandag ziek en lag ze thuis op de bank onder een deken met haar muziekrokje.
Zoals te zien is op de foto, is het A-lijntje iets te krap maar ik ga er vanuit dat dit toch niet het meest gedragen rokje wordt ;-)
Voor de tailleband knipte ik de boord van een afgekeurde zwarte legging, een snelle oplossing voor een snel rokje! 

Tussen de bedrijven door, heb ik de verjaardags Elodie toch kunnen redden (zie mijn vorige post). Ik heb de armsgaten uitgediept waardoor de jurk niet meer trekt onder haar armen. In de halstunnel heb ik ander, steviger elastiek geregen, waardoor de jurk nu mooi blijft hangen zoals het hoort en niet naar beneden zakt. Nu nog 2 zomen in de beide rokken en dan kan deze aan het hangertje om te wachten tot 21 april.
De rode ABC jurk wacht nog steeds op bretels. Ik heb ze wel gevonden in het fourniturenwinkeltje in Amersfoort, maar besloot nog even verder te zoeken; dat had ik dus niet moeten doen... Nergens kan ik verder rode bretels vinden, dus volgende week maar weer terug naar het bewuste winkeltje.
Afgelopen weekend knipte ik nog een Elodie en twee Whitney's voor 2 vriendinnetjes. Kortom; het lijkt alsof er hier weinig gedaan wordt, maar dat is schijn!!!

5 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Ze houden aan het project toch maar leuke rokjes over :)
Je bent inderdaad lekker bezig en wat heerlijk dat een probleem toch opgelost is, anders toch ook maar jammer dat je de jurk gemaakt had en niet naar je zin was.

Mama Deborah zei

Wat een lief rokje!

Danielle zei

Grappig dat stofje met muzieknootjes, leuk bedacht voor eht thema op school. Jammer dat de ene dochter ziek was.
'k Ben benieuwd naar je bijna affe projecten! JE hebt weer veel egdaan zeg.

Mama Maakt ... (Petra) zei

Wat een ontzettend leuke stof voor de rokjes - en hoe herkenbaar die beroepskeuze. Volgens mij wil elk 7 jarig meisje juf-en-moeder worden, eventueel aangevuld met paardrij-juf en/of politie.
Het kortste meisje uit onze klas zegt trouwens in zo'n geval: groot!

wilma zei

Wat leuk zo'n rokje.Hopen voor je dat ze de rode bretels nog hebben.laat ze ze voor je vasthouden.
Groet, Wilma