Teller

woensdag 17 april 2013

Een Elodie mt 128 voor een jarig jetje

voorkant
Zoals in mijn vorige bericht al gezegd, worden onze oudste meiden zondag a.s. 7 jaar. Voor oudste dochter maakte ik een Elodie met een dubbele rok. De stof is uit dezelfde serie als de jurk van zuslief. Ze zijn eigenlijk nooit meer 'tegengesteld' gekleed, maar nu kozen ze samen deze stoffen uit. Toen de stof binnenkwam, vroeg ik mij af of het niet ouwelijk zou zijn. Bij het speuren naar de ABC136b jurk, zag ik dat deze van dezelfde stof gemaakt was en dat stond eigenlijk erg leuk. Toen ik de stof bestelde, had ik voor oudste dochter een nadere jurk in mijn hoofd en daar dus ook de hoeveelheid stof op afgestemd. Uiteindelijk besloten we samen dat het toch een Elodie zou worden. Het was met recht passen en meten, maar uiteindelijk konden alle delen uit de stof. Ik heb echt alleen nog maar snippers over, dus van deze stof komt er niets in de kast!
De stof is nogal dun dus wilde ik een witte onderrok er ondermaken. In de kast lag nog een coupon (gekocht op het spektakel in Barneveld 2,5 jaar geleden...). Hoewel ik al 3x eerder een Elodie gemaakt had, zaten er toch wel een aantal 'leerpunten' in dit exemplaar. Uiteindelijk ben ik blij met het eindresultaat. Nu nog een beetje aardig weer voor zondag en dan komt het helemaal goed!
 Omdat ik het patroon nu toch in mijn hoofd heb, ben ik maandag direct begonnen met nog een Elodie in maat 110/116 voor een lief klein vriendinnetje, nu van gewoon katoen en zonder extra rok.

achterkant met blinde rits

12 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Prachtig !

sarina zei

wat een mooie jurk, daar zal ze mee stralen!
groetjes sarina

sarina zei

wat een mooie jurk daar zal ze mee stralen!
groetjes sarina

Doortje Dartel zei

Een echte verjaardagsjurk. Wat grappig 2 dezelfde soorten stof, maar heel verschillende jurken.

Wilja zei

Alweer zo'n mooie feestjurk, prachtig hoor!

groetjes Wilja

julia zei

Weer een prachtig stofje

Julia

Joozz zei

Wat een feestelijke jurk! Dat wordt een mooie verjaardag.

Juffrouw Tuttebel zei

Een echte feestjurk en ze draaien ook zo heerlijk :-)
Heel mooi geworden!

Klavertje Kleding zei

Deze is ook al zo mooi!!

Gr. Nel

Elise zei

Mooi, de meiden zullen er feestelijk uit zien!

Mama Maakt ... (Petra) zei

Mooi! Heb je nog tips voor een Elodie-beginner?

Mama Deborah zei

Mooie stof en jurk!