Teller

dinsdag 26 maart 2013

Lapswap en 'onderhandenwerken'

~

Mamarieke neemt het voortouw om weer een lapswap te organiseren.
Wil je meedoen of weten hoe het werkt, klik dan hier.

Jullie denken vast dat er hier op creatief gebied niets meer wordt gedaan, dat is dus schijn!
Ik ben alleen met zoveel projecten bezig dat het wat langer duurt voor er iets helemaal af is en geblogd kan worden. Ik maakte 2 rokjes voor het beroepenproject op school (foto in volgend bericht), ik maakte een ABC 136B voor middelste dochter haar verjaardag. De jurk is klaar en staat al even op de paspop, ik moet alleen nog even bretels kopen en dan kan die ook op de foto. Voor oudste dochter ben ik bezig met een Elodie met dubbele rok. Gisteravond op les de blinde rits er ingezet; keurig gelukt al zeg ik het zelf. Vanmorgen de jurk gepast en ja, wat moet ik zeggen? Het bovenstukje zit absoluut niet naar mijn zin! De mouwtjes lijken te krap waardoor de jurk wat trekt onder de armen en de rok lijkt te zwaar voor het bovenstukje waardoor het geheel omlaag getrokken wordt; te laag!
En wat me eigenlijk nooit gebeurd is nu wel het geval: ik heb echt alleen nog maar snippers van de stof over! Moet even heel goed bedenken wat ik hier nu aan kan doen.
Alle tips en trucs zijn welkom!

4 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Jij zit inderdaad niet stil. Ben wel benieuwd hoe alles er uit ziet. Volgens mij krijg jij vast de gouden tip om er een mooie jurk te krijgen.

MaMarieke zei

Dank je voor het reclame maken :). Ben benieuwd naar alle lapjes en wat er van gemaakt gaat worden.

Mama Maakt ... (Petra) zei

Jij bent heel druk bezig!
Leuk die Lap Swap, volgens mij heb in nog wel e.e.a. liggen om mee te doen.
Hier kan ik me deze week nergens toe zetten, maar gelukkig heb ik nog wat projectjes in de backup staan voor het blog!

by Ieke zei

Oeps, dit bericht had ik gemist.

Is het geen idee on de rok van de Elodie om te bouwen tot rok en het boven stukje te laten voor wat het is? Als rok misschien best wel goed draagbaar en dan toch nog maar een nieuwe poging doen om een Elodie te maken voor d'r verjaardag. Stof zat in de kast, toch?