Teller

woensdag 30 januari 2013

Tricotjurkje maat 56-62

Al tijdens mijn zwangerschap kocht ik leuke tricot bij Kleurenmix om wat te maken voor de kleine meid. Ik denk ik het in augustus al getekend en geknipt had, maar nu dan eindelijk in elkaar gezet. Waarom het zo lang geduurd heeft? Geen flauw idee want het was echt heel vlot klaar. De meeste tijd ben ik "kwijt" geweest met het testen van de rekbaarheid van het framilonband (doorzichtig rimpelelastiek). Middenvoor had het nog iets meer mogen rimpelen, maar ik was bang dat ik de tricot zou beschadigen als ik het stiksel zou uithalen.

Volgens het patroon moesten aan deze kleine ienieminie mouwtjes ook nog boordjes gezet worden met een elastiekje er doorheen. Omdat mij dat een heel gepriegel leek, heb ik de mouwtjes gerolzoomd en er verder geen elastiek in gedaan. Gelukkig het ik tijdens het knippen aan de onderkant een aantal centimeters zoom aangeknipt, anders had dochterlief nu een shirt ipv. een jurkje.
Moet alleen eigenlijk een lichtroze shirtje en legging vinden want met ook nog een hard roze shirt en legging eronder is onze kleine meid wel erg zuurstokkerig....

Het gebruikte patroon is Autumn Bouquet uit de Ottobre 4-2012

7 opmerkingen:

Judith zei

Wat een lief jurkje!

Groet, judith

Doortje Dartel zei

Wat een snoepie.

Made by mama zei

Wat een schatje!

Mamanon zei

Schattig! Maar past hij nog wel, of is het straks een shirtje ipv een jurkje?

Mama C zei

Mamanon, hij pas prima. Doordat ik aan de onderkant een aantal cm's extra had aangeknipt kan ze hem nu echt als jurkje dragen.

Mirjam zei

Wat en lieffie!

Wilja zei

wat een klein, lief jurkje. Het stofje is ook al zo leuk.

groetjes Wilja