Teller

woensdag 9 januari 2013

Jurkje Zwergenverpackung FM, tisseuhoezen Zo Geknipt


Voor de jongste maakte ik een eerste jurkje naar het bekende patroon van Zwergenverpackung van FM. Ik knipte het stofje al tijdens mijn zwangerschap in maatje 56. Achteraf was de lengte van maatje 62 beter geweest, maar dan draagt ze het maar als tuniekje. Het is echt grappig om te zien wat een enorm klein stukje stof je maar nodig hebt voor zo'n jurkje. Met alle restantstukken stof van de grote zussen kan ik voor dit dametje een complete garderobe maken! Omdat bij die kleintjes het jurkje niet altijd netjes naar beneden valt, heb ik over het lockstiksel een lintje gestikt. Ben zelf blij met dit leuke eindresultaat. Omdat ze al redelijk veel roze in de kast heeft, komt hier onder een donker blauwe legging + longsleeve.

exemplaar 1
exemplaar 1
 Zoals te zien aan de rechterkant van mijn blog, heb ik mij aangemeld voor de Zo Geknipt Sew Along. Het is de bedoeling dat we iedere maand 1 of 2 dingen maken uit het genoemde boek. Omdat ik dit jaar de nadruk wil leggen op het maken van kleding, maak ik 1 ding per maand. Voor januari is dit de tisseudooshoes (hoeveel keer de woordwaarde is dit??). De stofjes komen jullie wellicht bekend voor van mijn vorige bericht. Ik had zowaar een passend kleurtje biaisband in huis. Deze prijkt nu op de kamer van de meiden. Toch veel beter dan zo'n saaie verpakking?

exemplaar 2
exemplaar 2
Omdat het een vlot projectje is, maakte ik er gelijk nog eentje voor in de woonkamer. Ik gebruikte wederom het stippenstofje, gewoon omdat de kleurtjes zo vrolijk zijn en voor de andere kant een stofje wat ik een tijdje geleden van een medeblogster kreeg. Helaas had ik voor deze versie geen biaisband in huis wat of goed paste of afstekend genoeg was. Voorlopig dus maar even zonder biaisbandje in gebruik genomen.

Inmiddels hebben de meiden stof uitgezocht voor hun verjaardagsjurken. Voor de oudste wordt het een jurk uit de Ottobre en voor de middelste jurk B van ABC 136. De stof had ik maandag besteld bij www.dekkersstoffen.nl en gistermiddag had ik het al in huis! Nu eerst de patronen tekenen en dan daarmee aan de slag.

13 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Wat een super schattig jurkje, leuk opgelost met dat bandje.
De tissuedozen staan hier ook al op mijn to do lijstje. Leuk.

Zaanse Zolder zei

wat een lief jurkje, is vast niet de laatste :-)

Made by mama zei

Wat een lief jurkje!

Danielle zei

Leuk he om die kleine jurkjes te maken. Ik heb ook regelmatig zin in die kleine frummelkledingstukjes. Dan bedenk ik gewoon weer iemand aan wie ik het als kraamcadeau kan geven, haha.
MAar leuk geworden joh het jurkje!

Sandra zei

Wat een schattig jurkje! De tissuedooshoezen zijn ook erg leuk geworden.

By Ieke zei

Je zou er haast een klein meisje voor willen krijgen om zulke schattige kleertjes te kunnen maken. Wat dat betreft ben ik echt jaloers op je!

Wilja zei

Wat een leuk/lief jurkje en zo mooi afgewerkt. Op naar de volgende, want je zult vast nog wel veel restantstukjes hebben liggen ....

groetjes WIlja

Mama Deborah zei

Wat een productie en mooi!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.