Teller

woensdag 16 januari 2013

2x Mareen mt 122-128 in warme uitvoering

En dan is het ineens echt winter en willen de oudsten 2 echt een trui aan... Wat in de kast lag, was niet veel soeps en ik riep spontaan dat er in de kast op zolder vast nog wel warme stoffen lagen. De middelste koos een rode "nep" microfleece met roze stippen. De stof is echt knuffelig zacht alleen als je het gaat knippen, pluist het enorm! Het Mareen patroon leek mij geschikt en niet te ingewikkeld want de trui moest wel vandaag direct klaar zijn. Dit is echt een van de snelste projecten; toen ze om half 1 uit school kwam, moesten alleen de mouwen nog gezoomd maar dat kon natuurlijk pas nadat ze hem zelf had aangedaan. Op het patroon staat de shirt/trui lengte aangegeven, deze heb ik met nog circa 3 cm verlengd. De patroondelen van het voor- en achterpand heb ik zo neergelegd dat de originele zoom van het fleecekleed behouden kon blijven. De col knipte ik weer dubbel zodat ook de binnenkant er mooi uitziet wanneer de col openhangt. Dochterlief is helemaal blij "dat is echt heel snel, mam!" en gaat morgen in haar nieuwe trui naar school.


 Zoals te verwachten wilde zuslief toch ook wel een trui. Dan kon, als ze tenminste iets koos uit de drie lappen fleece die ik in huis had. Omdat blauw sinds kort haar lievelingskleur is, koos ze een lichtblauwe fleece met donkerder blauwe stippen. Het is puur synthetische fleece, dus de haren worden er flink statisch van, maar het is geen hele dikke stof wat weer prettiger draagt. Uiteraard hetzelfde patroon, dezelfde maten alleen lijkt deze wat te strak, maar op de foto had ze er een shirt onder. Dit exemplaar was nog sneller klaar want hier had ik behalve het voor- en achterpand, ook de mouwen tegen de randafwerking van het oorspronkelijke fleecekleed gelegd. Het is afgewerkt met een grote festonsteek, dit vond ik juist een leuk effect en minder stijf dan een coverstiksel in deze stof. Ook deze dame is erg blij en heeft de trui al een aantal uren aangehad vandaag.
Kortom; een productieve dag en volledig UWYH (hoewel ik weinig verschil merk in de kast).

13 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Dat is echt een snelle actie. Leuk geworden die truien.

Danielle zei

Stippen zijn altijd leuk, dus deze truien ook! Heerlijk he zo'n snel resultaat.

wilma zei

Lekkere truien lijkt me. En geen verschil in de kast als er zulke stevige lappen uit zijn, dan heb je een flinke voorraad!

Judith zei

Heerlijke warme vrolijke truien! En die zijn we wel nodig deze dagen want het is best koud!
Mooi gemaakt, en Mareen blijft toch een geweldig patroon.
Liefs Judith

Wilja zei

Deze truien zien er heerlijk warm uit. Mooi hoor!

Mama Maai zei

Die zien er lekker warm en comfortabel uit, leuk!

Elise zei

Dat is inderdaad snel en lekker warm! Ik zit ook al te verzinnen of ik er nog wat warms bij ga maken.

Mama Deborah zei

Leuk geworden en lekker snel.

Bianca zei

Leuke lekkere warme truien, in de sneeuw spelen dan maar!

Saartje71 zei

Wat een leuk patroon is dat toch, ga ik toch maar eens naar op zoek.
Zou het oko gemaakt kunnen worden van Nicky Velours? Ik heb nog een stukje liggen.
Alvast bedankt voor je reactie.

Juffrouw Tuttebel zei

2 heerlijke truien wat zullen ze er met deze kou een plezier van hebben.

Groetjes Arjanne

Carla Killens zei

Prachtige truien !
Je hebt een toffe blog , ik ga je volgen!
Liefs!

by Ieke zei

Lekker warm!