Teller

donderdag 29 november 2012

2e Mareen mt 122/128 en 2 warme pyama's

Zoals gezegd was Mareen nummer 2 in de maak. De afronding (lees; mouwen zomen met de cover) schoof ik wat voor mij uit, maar dat was onterecht. Voor mijn bevalling is mijn cover retour dealer geweest. Hij kwam terug met Benina JLX2 coverstitch naalden en....hij loopt / stikt als een zonnetje!!

de mouwen zien er op de foto wat "fladderig"uit, in het echt zijn ze gewoon recht, hoor!
Deze Mareen maakte ik in exact dezelfde maat als de vorige en ook deze zit super. Deze keer gebruikte ik voor de mouwen en de binnenkant van de col tricot ipv nickey. In de la lag nog en legging welke ik al een tijd geleden gmaakte had van dezelfde paarse tricot dus een perfecte set al zeg ik het zelf.


voorkant shirt (zit wat raar omdat ik de broek onder gespeld heb).

achterkant shirt

Ik maakte voor de dametjes al 2 slaapshirts volledig UWYH. Op verzoek van de dames kwamen daar ook nog 2 warme pyama's bij. Als patroon nam ik het FM Antoniashirt in 122/128 en voor de broek gebruikte ik een  patroon uit Ottobre 6-2011: High Jump en nam daarbij de breedte van maat 122 en de lengte van maat 128. De zakken, de pijpboorden en het koord liet ik achterwege. De beide achterpanden zijn van gebloemde tricot. De stippentricot was op een paar snippers na op, dus het tweede shirt heeft ook gebloemde mouwen. De shirts tonen wat saai, maar de dames wilden ze persé diezelfde avond/nacht aan.

11 opmerkingen:

Lize zei

Zo jij bent alweer bezig geweest. Hoe gaat het?
De Mareen en de pyama's zijn mooi geworden. Die Mareen staat ook op mijn lijstje. Lijkt me een heerlijk jurkje voor in de winter.

janneke zei

deze is ook weer mooi!! de tweede van mij is ook alweer klaar :-) kmoet hem nog ff op de foto zetten.
Lekkere warme pyama,s heb je gemaakt.

gr.Janneke

Elise zei

Deze jurk is ook leuk! Heerlijk van die warme pyama's! Vind jij het niet lastig om de mouwzomen als laatste te doen? Doordat het voetje van de cover zo groot is vind ik dat onhandig, daarom doe ik eerst de zomen voordat ik de mouwen sluit.

Mama C zei

Elize je hebt helemaal gelijk! Omdat mijn cover voor de logeerpartij bij de dealer continue steken.oversloeg, stelde ik het gebruik van de cover uit... Voortaan doe ik het zoals jij.

Mirjam zei

Wat heb je veel gemaakt!!
Mooi hoor!

Vlijtige Lies zei

Zo goed bezig zeg! En dat met een kleintje.Heerlijke behaagelijke stofjes heb je gebruikt,mooi!

Mama C zei

Haha, jij maakt ook heel wat met die 2 kleintjes om je heen!
Ps.kleding die ik voor mijzelf maak, komt niet op mijn blog. Shirt nr 2 is bijna klaar ;-)

Mama C zei

De Mareen is echt super. De meiden dragen hem graag en ze zijn zo klaar met aankleden!

By Ieke zei

Ook deze Mareen is weer helemaal goed gelukt! Leuk, dat je je meiden wel gelijk, maar niet identiek kleedt. Als mama van een tweeling weet je vast wat ik daarmee bedoel...

Doortje Dartel zei

Wat een heerlijk warme dingen heb je gemaakt. Die Mareen is super hè!

Mama Deborah zei

Wat een leuke kleuren en kleren!