Teller

woensdag 3 oktober 2012

2 slaapshirts a la ABC 113

Jullie vinden het vast erg stil op mijn blog, maar toch gebeurt er hier nog wel wat (in de eerste versnelling). Van wat UWYH lappen tricot knipte ik voor de dametjes 2 slaapshirts met als basis het patroon van de ABC 113. Bij de gebloemde heb ik het gehele voorpand in 1stuk geknipt. Het achterpand is (noodgedwongen) verdeeld in boven- en onderpas, maar het resultaat dat deze lap echt helemaal op is. Ik had alleen nog een paar snippertjes over. Bij de gestreepte versie heb ik opzich wel het patroon aangehouden, alleen gevarieerd met de twee stoffen omdat ik hem anders wat saai vond. Dochterlief had liever 2 rood/witte mouwen gehad, maar daar kan ik nu niets meer aan doen en ach, als ze onder haar dekbed ligt ziet ze er niets van ;-).
Door het ABC patroon als basis te nemen kon ik 1. kijken hoe het patroon van de ABC valt (ruim dus...) en 2. proberen vriendjes te worden met mijn coverlocker.

Vraag 1. is beantwoord; de originele versie wat echt een jurk moet worden, ga ik iets versmallen. Vraag 2. ja wat zal ik daar nu op antwoorden. De haat-liefde verhouding tussen Janome en mij loopt af en toe nog hoog op. Ik had gehoopt na de workshop van enkele weken geleden beter uit de voeten te kunnen, maar de coverlock blijft toch een beetje onvoorspelbaar. Zo stikt hij 80% van de onderzoom keurig netjes, en zo slaat hij dan vanuit het niets ineens een paar steken over op een plek waar de stof keurig plat ligt, waar geen hobbeltje of naadje te bekennen is. Gevolg is dat ik toch nog maar wat "slaapshirts" maak van restanten tricot in de hoop de vriendschapsbanden dan wat meer aan te halen.

De bloementjes tricot is duidelijk steviger kwaliteit. De blauw wit gestreepte is heel soepel en hangt veel meer omlaag. De hals van de r/b/w vind ik ook te wijd, maar voor deze versie niet zo erg. Ga ik dus aanpassen voor de echte jurk want vooral voor de winter vind ik zo'n blote nek niet zo geweldig.

Uiteraard houd ik mij aanbevolgen voor de gouden tips en trucs van mede Janome Coverlock Pro gebruiksters want zo af en toe word ik toch best wel een beetje verdrietig. Mijn geknipte mini-Mila's e.d. blijven nu ook liggen omdat ik mij eigenlijk niet aan echte tricotkledingstukken durf te wagen.

5 opmerkingen:

Esrosa zei

Jammer dat je nog niet kan lezen en schrijven met je cover. Hopelijk komt er nog een gouden tip: ik heb die niet, bij gebrek aan cover :-)
Maar die nachthemden zijn leuk, fijn om te proberen en lekker restjes wegwerken. Dus goed gedaan!
Grtz, Esrosa

sarina zei

met de cover heb ik geen ervaring, ik heb m niet. De nachthemden zijn leuk geworden
groetjes sarina

Bianca zei

Ik heb ook een Janome sinds een paar weken, tot nu toe nog helemaal geen problemen gehad.... Hij doet het gewoon zonder dat ik iets hoef te veranderen aan de instellingen.
Misschien staat hij niet helemaal goed ingesteld?
Ik hoop dat hij snel gaat doen wat jij wilt! Want ik vind het helemaal super zón cover!

Doortje Dartel zei

Dat is balen als een machine niet doet wat jij wil. Ik hoop dat je de gouden tip krijgt. De meiden kunnen weer lekker onder de wol met leuke nachthemden.

By Ieke zei

Ook ik heb de gouden tip niet voor je. Hoop dat je deze snel zal krijgen. Voor de kleine spruit lijkt het me straks wel fijn als je wat tricot pakjes kunt maken...