Teller

donderdag 11 oktober 2012

2x Jolly rokje FM mt 128, 1x Mini mila en 2 colsjaals

De laatste dagen heb ik een en ander afgemaakt / wat snelle projectjes gemaakt tussen het op orde houden van mijn huis door ;-)

Ik maakte op 1 avond 2 verschillende Jolly rokjes. Wat een heerlijk patroon! Ik had het al even in huis, maar het was er nog niet van gekomen om het te gebruiken. Bij een gekocht shirt zocht ik bijpassende stofjes; de combi shirt /rokje is voor mijn doen redelijk bont, maar het staat dochterlief prima en ze vind het rokje heerlijk zitten door de tricot tailleboord. Bij het zoeken naar bijpassende stofjes in mijn kast, vond ik een stukje gebloemde tricot waarvan ik het bestaan niet wist (oeps!), maar het kwam bij dit rokje perfect van pas.
Voorkant
achterkant
Jolly en mini Mila
Voor het roze rokje gebruikte ik restjes, maar dan ook echt restjes! Het was flink puzzelen om een mini mila en voor het rokje een roezel van effen roze te kunnen maken. De lap effen roze was dan ook schoon op! Maar niet getreurd, vorige week bestelde ik stoffen bij Dekkers en daarbij zat ook een nieuwe lap effen roze tricot. Hoewel de extreem roze fase bij de meiden wat begint af te zakken, is het wel erg handig om te combineren. Als ik rokjes fotografeer op de paspop, lijkt het of ze enorm (te) lang zijn, terwijl ze het rokje nu aanheeft naar school en de lengte is gewoon helemaal oké. Het zal wel aan mijn fotografiekunsten liggen.

colsjaal van enkele tricot
colsjaal van 2 lagen tricot
Na het lezen van de blog van Vlijtige Lies, had ik het idee om ook een colsjaal voor mijzelf te maken. Ik loop van oktober tot maart het liefst de hele dag met een sjaal om. Als je intussen bezig bent / op werk bent, zijn die losschietende uiteinden weleens knap vervelend, maar dat is nu verleden tijd! In de kast had ik nog een gewerkte zwarte tricot liggen. De achterkant is gewoon glad en op de voorkant zitten "ribbels". Ik hield de stof gewoon enkel en stikte alleen de zijnaad dicht. Dochterlief vond dit wel een erg handige sjaal ben bestelde er ook gelijk 1 tje. Nu weten jullie hoe dat gaat met 2 dochters.... De zwarte van mijzelf heb ik niet op de foto gezet want daar was weinig van te zien. De eerste roze voor dochter voerde ik met effen roze tricot, maar het geheel werd daardoor voor haar kleine nekkie wel een beetje te dik. Geen nood; mama kan nog wel een sjaal gebruiken! Gelukkig bezat ik nog een andere roze tricot, deze heb ik gewoon dubbelgestikt en klaar. Voor de oudste moet er nog een effen zwarte komen (past het mooist bij haar winterjas) maar dat hoop ik vanmiddag of morgen nog even te doen.

Inmiddels is mijn werktafel opgeruimd, liggen er nog een paar geknipte kledingstukken in de doos voor over een paar weken, heeft mijn moeder een paar lappen en patronen mee om nog wat voor de meiden te kunnen maken, probeer ik alleen nog een naamslinger voor de nieuwe wereldburger af te maken en dan gaan mijn machines ook eindelijk "met zwangerschapsverlof'"! Mijn coverlock gaat retour dealer om eens goed na te laten kijken, want daar word ik toch wel flink verdrietig van en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Tot later!!!!!

18 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

leuk patroon hè, ik ben er ook fan van (en zelfs Laura !). Mooie stofjes heb je gebruikt.

Mariette zei

Wat heb je veel gemaakt, super! En allemaal even leuk! Gelijk heb je dat je nu even rustiger aan gaat doen....ik ga maar eens goed naar Jolly kijken want daar zie ik de laatste weken zoveel leuke versies van langs komen. Fijne dag!

Elise zei

Leuke dingen heb je nog gemaakt! Succes met de laatste loodjes!

wilma zei

Wat mooi.Die sjaals zijn ook erg mooi. Hoe breed maak je ze?Vinden ze hier ook vast mooi,want het vriest al aardig hier. Het Jolly patroon heb ik nog niet gevonden,snik..
Sterkte en groet, Wilma

Danielle zei

Ja blijft leuk he die rokjes. Jij hebt het patroon ook leuk gebruikt en die mila vind ik ook een ideaal patroon!
Sterkte met de laatste loodjes!
groetjes Danielle

Debby zei

Leuke rokjes!
Het is dat ik geen meisje heb, maar anders... ;)

Vlijtige Lies zei

Ook weer super mooie Jolly's. Ik moet er ook snel eens aan beginnen! Want ik vind het echt een leuk patroontje en bij iedereen anders. Je colsjaals zijn ook goed gelukt,heerlijk met dit weer.groet

Wilja zei

Mooie jolly's en mila heb je gemaakt, leuk is dat he, dat je hiervoor de laatste restjes kan gebuiken. De sjaals zijn helemaal handig en lekker vrolijk. Succes met de laatste loodjes!

groetjes Wilja

frunnik zei

Erg leuke rokjes en de sjaals lijken heerlijk.
En nu ook je machines met verlof...veel succes!

Astrid zei

Erg leuke rokjes, je hebt mooie stofjes gebruikt!

sarina zei

wat een leuke setjes, je bent weer lekker in de weer geweest! Knap dat je daar fut voor heb joh! En de colsjaals zijn mooi geworden. groetjes sarina

Doortje Dartel zei

Je bent lekker bezig geweest. Erg leuke rokjes. De colsjaal staat hier ook op een to do lijst.

Mama C zei

Wat een leuke reacties allemaal!! Bedankt daarvoor dames.
@Wilma, jou vragen beantwoord ik morgen even.

Groetjes

Mama C zei

@Wilma, ik heb mijn bericht aangepast en een directe link naar Farbenmix toegevoegd. Als je klikt op de vetgedrukte woorden "Jolly rokjes" vrijwel bovenaan in mijn bericht, dan kom je direct op de juiste site terecht.
Afmetingen colsjaals:
- voor mijzelf stofbreed (140) en 70 cm hoog,
- voor de meiden (6 jaar) stofbreed en 45 cm hoog. Deze 45cm heb ik vervolgens dubbelgevouwen zodat beide kanten van de col even mooi zijn. Dochterlief kan hem dan max. 3 keer om haar hals wikkelen en dat is echt voldoende voor zo'n klein nekkie ;-)

By Ieke zei

Wat een heerlijke roze, maar toch niet roze setjes heb je gemaakt voor je meiden.

Ennuh, ik ben heel erg nieuwsgierig naar je nieuwe wereldburger... Hoe lang nog?

Mama C zei

Ja kleine kleutermeisjes zijn nu "3e groepers" en dan ben je ineens heeeel groot!! ;-)
Die nieuwe wereldburger zal niet lang meer op zich laten wachten geloof ik.

sarina zei

hoi,
bedankt voor je reactie,
Zelf doe ik altijd ritsen omdat de pasvorm dat mooier is, en een gewone of blinde rits is altijd weer zo klaar, vroeger zat ik altijd te klungelen met de blinde rits, maar nu pak ik een ristvoetje en mijn naaimachine draad zet ik uiterst rechts of links en dan gaat t prima.
bij dit rokje is het een gewone rits, maar ze hadden geen blinde in de goede kleur

groetjes sarina

Marjon zei

Hoi,
Brutale vraag maar hoe groot heb je de colsjaals gemaakt?
Ik wil er voor mijn dames ook graag een paar maken.
Groetjes Marjon