Teller

maandag 3 september 2012

2 stelletjes voor de schoolfoto en een schortjurkje in mt 86


Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen, maar morgen komt de schoolfotograaf al langs. Zo rond deze tijd zijn heel wat zomerjurkjes / -shirts toch wat verwassen of iets minder goed qua maat dan aan het begin van de zomer. Een goede reden voor 2 snelle projectjes! Al in de voorjaarsvakantie zochten de beide dametjes bij Karteris zelf een stofje uit. Het moesten draairokken worden, maar de hoeveelheid stof die ik op advies van de verkoopster meenam, was toch echt niet genoeg voor een draairok en verdween dus in de kast. Nu maakte ik voor allebei een rokje aan de hand van het BK 3449 patroon. Voor de jongste een volgens het patroon met overslag (maar zonder roezel). Voor de oudste gebruikte ik tweemaal het achterpand omdat ik het jammer vond het patroon van de stof te doorbreken. Voor er op kocht ik bij V&D 2 shirtjes voor € 7,- een strijkapplicatie werd uitgezocht uit het zakje dat ik op mijn verjaardag won bij Applicatie en zo  et voila!

Achterkant jurkje waarbij voering zichtbaar is
Al langer wilde ik eens een schortjurkje uitproberen en vorige week had ik ineens een mooie gelegenheid! Ik maakte er een aan de hand van het patroon Home Sweet Home uit de Ottobre 1-2012 in maat 86. De stofjes komen uit de kast (niet dat ik merk dat er nu 2 stukjes gebruikt zijn...). Onder de kamsnaps drukkers deed ik twee rode bloementjes. Op de foto lijken de bloementjes te rood, maar in het echt was het echt precies de kleur!
In de omslag stikte ik mijn label en voor het eerst een maatlabeltje! Wel zo netjes, zeker wanneer je iets cadeau geeft. Ik bestelde de labels bij MaMarieke en had ze razend snel in huis met een kleine attentie erbij; super!
Detailfoto van de kamsnap met bloem

Voorkant jurkje

7 opmerkingen:

Esrosa zei

Leuke setjes! Ik herken het, hier ook vorige week de schoolfotograaf al geweest. En dat schortje is ook leuk, mooie stof zeg!
Grtz, Esrosa

Ineke van den Akker zei

SUPER! Waar vind je die leuke applicatie's?
veel liefs,
Ineke

Mama C zei

Ineke, ik heb de link in het bericht gezet www.applicatie-en-zo.nl

Ineke van den Akker zei

Wat lief van je. Heel erg bedankt!

Klaasje zei

Wat zullen de schoolfoto's leuk worden zeg, met die prachtige kleertjes. Hopenlijk hebben ze er volgend jaar ook nog wat aan.
Ik vind dat schortjurkje ook een dotje, was tie nou voor jezelf, voor op de groei voor de kleine spruit;-)
Tot zaterdag , heb er zin in.
Gr, Klazina

Soesa zei

Erg leuk die setjes met die mooie applicaties en wat een lief schort-jurkje.... stiekem voor je eigen baby of ga je er iemand anders blij mee maken?

Groetjes Soesa

Mama C zei

@Soesa, ik zie nu pas dat ik erniet bijgeschreven heb dat het jurkje voor ons nichtje was! In ieder geval zeker niet voor de kleine spruit!