Teller

woensdag 29 augustus 2012

Eindelijk weer een blogbericht!

Eindelijk weer eens een nieuw bericht op mijn blog.
Allereerst welkom aan alle nieuwe volgers! Afgelopen week zag ik ineens dat ik rap de 125 nader; erg leuk dat jullie mijn blog willen volgen. Volgen is natuurlijk alleen leuk als er met regelmaat nieuwe berichten geplaatst worden en juist dat schiet er de laatste tijd erg bij in. Door mijn zwangerschap ligt mijn creatieve tempo lager en daarbij heeft onze vast computer een haat-liefde verhouding met Blogger sinds de nieuwe Blogger een paar maanden terug gelanceerd is. Regelmaat gaat de computer spontaan uit en het plaatsen van foto's op mijn blog kan helemaal niet meer zonder dat de computer vastloopt, erg vervelend en de lol van het bloggen gaat er dan een beetje af. Maar goed, vandaag in ieder geval een bericht!

In februari beloofde ik mijn vriendin tijdens het kraambezoek voor haar dochtertje dat ik nog een zomerjurkje zou maken... beloofd is beloofd... ze moest er alleen wat langer op wachten dan mijn bedoeling was. Maar ruim voor de vakantie kon ik het jurkje dan toch naar haar versturen. Het is een jurkje van de Zwergenverpackung van FM. Ik gebruikte een heerlijk roze "meisjesstofje", ze had al 2 jongens dus voldoende blauw in huis, tijd voor roze!

Voor ons ukkie maakte ik een boxkleed. De ene kant is een soort patchworkstof die ik eens bij Dekkersstoffen besteld had, de achterkant komt uit de kast maar die laat ik uit veiligheidsoverwegingen nog niet zien ;-). De poppen van de meiden hebben ook alle twee een mini-boxkleedje gekregen van dezelfde stofjes.

Op vakantie nam ik een stapel stofjes mee, patroonpapier en een paar bladen. Terug van vakantie had ik diverse patronen uitgetekend en 7 tricotkledingstukken geknipt; best een aardig resultaat. Vanmorgen de eerste 2 in elkaar gezet. Ze zijn nog niet helemaal klaar want de afwerking moet wachten tot ik volgende week zaterdag samen met 8 andere Sancho dames een coverlockworkshop heb gevolgd van Leonie Vos.
Afgelopen dagen maakte ik voor de meiden nog twee katoenen rokjes aan de hand van het BK 3449 patroon. De ene met overslag, de ander tweemaal het achterpand om het patroon niet te doorbreken. Als boord nam ik tricot en ze zitten als gegoten! Nu nog even 2 gekochte shirts voorzien van een strijkapplicatie en dan kunnen de dametjes volgende week dinsdag mooi op de foto bij de schoolfotograaf!

Creatieve groetjes, Mama C

13 opmerkingen:

wilma heger zei

Leuk je blog weer te lezen. Hier begint de school volgende week weer,dus mss wat meer tijd voor het naaien.
Groet, Wilma

sarina zei

gefeliciteerd met je zwangerschap. Hoe ver ben je? als je zwanger bent gaat alles op een lager pitje!
geniet ervan!
groetjes sarina

Zaanse Zolder zei

Nou, je bent toch aardig in de weer geweest zeg ! Leuk hoor wat je hebt gemaakt. En rustig aan met de buik hè.

Mama en zo zei

Leuk dat je er weer bent :)
Wat een ontzettend lief jurkje is dat geworden!

Enne...Ik gok dat de achterkant van dat kleedje blauw is ;-)

Mama C zei

@Sarina, bedankt voor je felicitatie. Ik ben nu ruim 32 weken dus het schiet al aardig op! Hoop stiekum in mijn verlof af en toe achter de machines te kunnen kruipen ;-)

@Mama en zo, er zitten wel 10 kleuren in de achterkant van het boxkleed ;-)

Doortje Dartel zei

Je bent weer heerlijk in de weer. En vaak die laatste weken kan je nog behoorlijk creatief zijn. Dat jurkje is wel een schatje zeg! Volgens mij is dat boxkleed gewoon multi functioneel.

Danielle zei

Leuk babyjurkje!
En een mooi stofje heb je gebruikt voor je boxkleed, ben benieuwd naar de achterkant, haha.
Het gaat voor jou nu ook lekker opschieten!
groetjes DAnielle

Klaasje zei

Wat een schattig babyjurkje. Als je nu dat boxkleed volgende week eens meeneem.... dan kan ik de achterkant bekijken. (hoe je dat gedaan heb, zeg maar!!)
Gr, Klazina

Mama C zei

@Klaasje; ik moet volgende week al zoveel meenemen dat boxkleed kan daar echt niet meer bij ;-)

Mama C zei

@Klaasje; ik moet volgende week al zoveel meenemen dat boxkleed kan daar echt niet meer bij ;-)

By Ieke zei

Fijn dat je er weer bent! We zien je op Sancho nog wel verschijnen, dus we weten dat je nog steeds op de been bent ;)

Het duurt niet heel lang meer voordat de kleine er is, ik ben zo benieuwd!!!

Soesa zei

Wat lees ik nou: zwangerschap??? Wat ontzettend leuk, hel erg gefelicteerd! Ik ben een tijdje eg geweest uit blogland, en mijn bog he ikom diezelfde reden ook verwijderd: geen tijd, geen animo, je kenhet wel. Maar nu ik hier bij jou het goede nieuws lees wil ik toch even van m laten horen.
Geniet vandeze heerlijke ijd en van jetwee meiden!

Groetjes van Soesa

Mama C zei

@Soesa, ik had je al gemist en idd je blog niet kunnen vinden. Jammer dat je er mee gestopt bent!, maar leuk dat je mijn blog af en toe nog bekijkt!