Teller

woensdag 18 juli 2012

2 prinsessenjurken a la Elodie

Op de laatste schooldag van dit jaar mochten de kleuters verkleed naar school. De verkleedjurken van de meiden zijn inmiddels of te klein of in erg slechte staat... De zaterdag er voor bedacht ik mij dat ik wel even 2 jurken kon maken....(denk nooit even...). In de kast lag roze voeringstof wat ik een tijd geleden al eens voor dit doel meegenomen had bij Karteris vandaan. Ik nam het patroon van de Elodie, maar knipte 10 rokbanen ipv 8 en verlengde de banen een stuk. Zoals ik bij mijn vorige Elodie ook gedaan had, heb ik elastisch band aan de zoom van de mouwtjes gestikt zodat een tunneltje daar niet nodig is. Omdat de stof nogal kwetsbaar is en ik geen tijd had netjes een rits in te zetten, knipte ik dus 2 extra rokbanen, rimpelde de rokdelen iets in zodat het aansloot op het nog niet gerimpelde bovenlijfje, lockte alles aan elkaar en stikte daarna met een zigzagsteek gewoon elastiek uitgerekt rondom op het locksel. Pff, begrijpen jullie wat ik bedoel??? Zo is de jurk wijd genoeg om aan en uit te doen en is een rits echt niet nodig. Aan de binnenkant verdient het natuurlijk geen schoonheidsprijs, zo'n wit gestikt elastiek koud op een lockstiksel, maar het is maar verkleedkleding en aangezien de dametjes na de vakantie naar groep 3 gaan, zijn de verkleedpartijen op school toch van de baan en zal het thuis ook vast minder gaan worden.

Bij de passessie bleek ik niet helemaal wakker te zijn geweest; de jurk was ondanks de verlengde banen toch echt te kort voor een verkleedjurk. "Ach, ik zet er wel een strook onder", riep ik die zondagavond enthousiast. Dat heb ik geweten want het was flink meer werk dan ik gedacht had om het nog een beetje fatsoenlijk gerimpeld aan de jurk te krijgen. En waar je je vooral dan steeds op verkijkt; de lengte van zo'n rimpelstrook! Ik bleef nieuwe repen knippen! Maar uiteindelijk is het gelukt. Rond de taille stikte ik een heerlijk "fout" kantje met glittertjes etc. maar volgens dochter helemaal mooi. Ok√©, dat was 1....

Maar ik heb nog een dochter! Die zaterdagmiddag nog naar Karteris gereden voor extra stof want voor 2 jurken was het echt niet voldoende. Ik heb me overigens keurig gedragen want ik ging naar buiten met in het tasje echt alleen stof voor de jurk!! Goed he! Voor de 2e jurk hetzelfde patroon alleen deze keer zo slim geweest om de "gewone" Elodie er bij te pakken en dochterlief op te meten voordat ik de rokbanen knipte. Voor het gemak verlengde ik het bovenstukje ook met enkele centimeters. Deze keer was de lengte dus wel gelijk goed en was de jurk veel sneller klaar omdat een rimpelstrook niet nodig was. Deze jurk kreeg op het bovenstukje middenvoor eenzelfde stukje kant. Dochters waren helemaal trots toen ze die vrijdag naar school vertrokken en van manlief hoorde ik dat ze diverse complimenten kregen.

11 opmerkingen:

Elise zei

Ik geloof best dat ze complimenten kregen. Het zijn leuke prinsessenjurken geworden. Ik vind dat het rokgedeelte van de bovenste jurk zo leuk valt. Vast door het elastisch band, maar het lijkt net of het gerimpeld is.

Doortje Dartel zei

Mijn dochter zou ook zo'n jurk wel willen hebben. Ze zien er ook erg leuk uit. Wat kan je je dan ook verkijken op de tijd dat je er mee bezig bent. De complimenten die je dochters er voor kregen zijn dan helemal tof.

Danielle zei

Ja dat weet ik inmiddels ook: niet iets snel willen doen, want dan zit het geheid tegen.
Maar de verkleedjurken zijn prachtig geworden,ik vind de bovenste echt de mooiste! Dus je werk is niet voor niets geweest.

Mama C zei

Elise, ik heb de tekst van mijn "werkbeschrijving" iets aangepast. Na het lezen van jouw reactie realiseerde ik mij ineens het meegestikte elastiek.
Heb rokdelen heel iets gerimpeld totdat ze net zo breed waren als het bovenlijfje. Toen vast gelockt en op het locksel vervolgens gewoon dun elastiek uitgerekt er op gestikt. Zo hoefde er geen rits in en is de jurk wijd genoeg om "zonder kleerscheuren" aan en uit te doen.

Zaanse Zolder zei

ooooooooooooooooh leuk !

Blomkes zei

Leuk geworden zeg, ik kan me voorstellen dat de dames er blij mee zijn en veel complimentjes oogsten!

Fijne dag nog,

groetjes, Elske

sarina zei

leuk geworden!
groetjes sarina

Mama Deborah zei

Wat leuk gemaakt! Super lief!

Lize zei

Wat een prachtige jurk is dat geworden. IK dacht vorige week ook dat ik nog wel 'even' een verkleedjurk kon maken, maar was uiteindelijk erg blij met de Hema in de buurt;-)

By Ieke zei

Wat een leuke jurken heb je gemaakt! Ik vind ze eigenlijk ook wel heel leuk voor 'gewoon'. Het zijn niet de standaard 'foute' verkleedjurken...

Groetjes Henrike

Mama Maakt ... (Petra) zei

Leuk! Wat grappig dat ze alletwee een roze jurk willen - hier willen ze absoluut niet door elkaar gehaald worden.