Teller

zaterdag 30 juni 2012

Young Image 2012, jurkje Y1205 in mt 128

Vorige week maandag kwam mijn lieve moedertje een dagje naar hier om mij te helpen de stapel UFO's weg te werken. Het was een hele gezellige, maar ook een hele productieve dag! Wow, nog nooit rolde er in 1 dag zoveel onder mijn machines door! 1 van de UFO's was een tricotjurkje voor de oudste naar een patroon uit de Young Image voorjaar/zomer 2012 en wel jurkje Y 1205 in maat 128. Het is een leuk jurkje geworden al was het hier en daar wel even puzzelen met de beschrijving. Het draagt fijn alleen de band over de schouders vind ik tijdens het dragen niet heel mooi vallen. Een volgende keer eens kijken of het anders kan. Mijn paspop is trouwens iets breder dan mijn meiden; bij dochterlief valt de jurk gewoon mooi naar beneden ;-)

Diezelfde dag maakten we een shirt met 3/4 mouwen voor mijzelf met in de zijnaden elastiek meegestikt waardoor het wat mooier over mijn zwangere buik valt. Ook maakten we mijn positiejurk af na een patroon van Noppies uit Knippie baby 3-2008 en een slaapshirt van soepele (flubber...)tricot. Kortom; een gezellige, effectieve dag die wat mij betreft snel een vervolg krijgt! Mam.....

Omdat de coverlocker nog niet helemaal naar mijn zin werkt, heb ik afgelopen week een bericht geplaatst op Sancho en zoals het er nu naar uitziet, komt er in het late najaar een workshop door Leonie Vos in Amersfoort. Als ik lees wat ze tijdens zo'n workshop behandeld, moeten wij om 15.00 uur als zeer ervaren coverlocksters huiswaarts kunnen gaan! Tot die tijd blijf ik de machine proberen, zeker wanneer ik straks het werkboek van Leonie in huis heb!

Nu snel verder met een tussendoor-verrassings-klus; 2 prinsessenjurken voor mijn meiden. Als basis gebruik ik de Elodie alleen wel met verlengde rokbanen, 10 banen i.p.v. 8 en verder moet ik even zien hoe ik het ga doen ;-)

1 opmerking:

Klaasje zei

Wat een leuke moeder heb je;-)
Stuur d'r maar een dagje hierheen!
Leuke jurk, hopenlijk draagt ze hem al, het is nu zo broeierig!
Gr, Klazina