Teller

vrijdag 11 november 2011

Schooltas van tafelzeil; wie weet raad???


Deze stukken tafelzeil kocht ik vorig jaar oktober (ja, toen al!) op het Stoffenspektakel in Barneveld met het doel er voor 5-12-2010 schooltassen voor de meiden van te maken. Voordat het 5-12 was, hadden ze op een dag van papa nieuwe rugtassen gekregen van K3; mijn tassen waren dus niet meer nodig. Nu 5-12-2011 er aan komt en vooral de jongste dagelijks heel zielig zegt dat haar tas echt heel erg kapot is (klopt helemaal), heb ik zojuist de stukken zeil en het patroon er eens bijgepakt.

Volgens de werkwijze gebruik je voor de buitenkant zeil en voor de binnenkant katoen... De moeders onder ons weten hoe een schooltas er na korte tijd uitziet, zeker als een beker spontaan een keer lekt...ik vind katoen binnenin dus helemaal niet slim. Wat nu?


Ook zegt de beschrijving dat je optioneel "tussenvulling" kunt doen tussen zeil en katoentje; welk soort tussenvulling moet ik dan aan denken? Het zeil is best soepel, dus ik kan mij voorstellen dat een beetje extra stevigheid geen kwaad kan, maar wel soort versteviging??Oh hellepie!!!! Wie o wie kan mij handige tips en trucs geven zodat de stukken zeil niet doorschuiven naar 5-12-2013 ;-)

7 opmerkingen:

Saskia, Jan en Payal zei

oef!!! ambitieus project!!!! ik kan je helaas niet helpen ... echt niet :o/ maar ik kijk wel mee want ben best benieuwd

Katja (@Yane) zei

Mijn redenering was ook zo, de binnenkant van een tas ziet ook erg af.
Ik maakte onlangs deze tas:
http://yanem.blogspot.com/2011/10/een-zwemtasje.html
En ik deed zowel de binnen- als buitenzijde in tafelzeil. Enkel de binnenkant van de klep deed ik met gewone katoenen stof.
Ik hoop dat je er iets aan hebt...

Esther zei

Hoi ik heb laatst ook een tas van zeil gemaakt en daar heb ik het katoenen binnenstofje met een strijk vinyl laagje verstevigt, gekocht bij. http://www.vanmarieke.nl/strijkvinyl.html
Su66 groetjes Esther.

elsa zei

Hoi,

Ik heb aan de binnenkant gewoon katoen gedaan en de tas gaat gewoon in de was. Ik zal deze week eens een foto op het blog plaatsen van de tassen. Als tussenvoering kan je vol.vlies gebruiken. Even googlen en dan is er vindt je vast een site waar je dit kan bestellen.
Ik hoop dat je er wat aan heb, succes in ieder geval.
Groet, Elsa

elsa zei

P.S.
Je kan ook een laagje wattine er tussen doen en dan leuk doorstikken.
Gr. Elsa

Mama en zo zei

Ik maakte voor Iris een schooltas met katoen aan de buitenkant en zeil binnenin. De bodem heb ik iets dikker gemaakt met wattine. Verder heb ik al het katoen voorzien van een stevige vlieseline (de dikste die Jan Sikkes verkoopt, geen idee welke dat is)
Dat strijkvinyl van VanMarieke schijnt inderdaad ook wel goed te helpen.
Succes!
Groetjes Alies

Bonte Tante zei

Ik zou de tasjes zo maken dat je ze makkelijk kunt wassen! Of inderdaad van binnen als buiten met tafelzeil om ze makkelijk af te nemen. En toen ik zeil kocht kreeg ik de tip dat als de zeilkant niet soepel onder het naaivoetje doorgaat je het daar even nat moet maken, dus een kommetje met water naast de naaimachine en gasgeven maar.
groetjes Ingeborg