Teller

zaterdag 19 november 2011

De eerste stap & welkom Sint
De eerste stap... als het gaat om het maken van een taart! Afgelopen donderdag heb ik met een vriendin een workshop taart decoreren gedaan bij Hippe Taartjes in Huizen. Het was erg gezellig, maar het duurde wel even voordat onze creativiteit kwam bovenborrelen en toen was de avond al een eind om dus moesten we nog flink vaart maken om niet met een half lege taart richting huis te gaan. 1/3 van de taart is inmiddels op, 2/3 zit in de vriezer voor (weet nog niet wanneer ;-)). De meiden vonden de taart mooi, alleen de jam had er niet tussen gemoeten vonden zij. Er zitten nog wel wat leerpuntjes aan, maar voor een eerste keer vond ik het niet gek. Heb gelijk 2 pakjes gekleurde fondant meegenomen om een keer cupcakes te kunnen versieren met de meiden.


En dan nog een niet naai-gerelateerd bericht: de sint! De meiden hebben sindskort een abonnement op de Bobo. In het nieuwste nummer stond een poster waarop je je naam kon schrijven en je leeftijd aan moest kruisen. Wanneer die poster voor het raam hangt, weet Sint in ieder geval waar hij moet zijn. Zo gezegd, zo gedaan... Als de ramen vanmiddag gezeemd zijn, kan Sint het nog beter lezen....Achter de machines heb ik deze week niet veel gezeten (helaas). Het tricot shirt van mijn vorige bericht moet alleen nog even de zoom ingestikt worden. Ook heb ik een ABC patroon opgeduikeld en babyrib van Stenzo. Vanmiddag even dochterlief goed opmeten en dan morgen de spullen mee riching mijn moeder die graag wat voor de kleinkinderen wil maken; super mam!

8 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Wat een prachtige taart! Als dit je eerste taart is, dat belooft!

Soesa zei

Wat een mooie taart, die zal vast heerlijk smaken! Zeker als je hem zelf hebt gemaakt.
Leuk he, die Sinterklaas-tijd elk jaar weer....heel veel drukte, maar ook nog meer gezelligheid. Geniet van je twee meiden, want het gaat zo snel!

Groetjes Soesa

Heidi zei

Heel erg mooi die taart! Mijn zis maakt ook zulke mooie creaties. Heb zelf ook een keer een workshop gedaan, het was veel bewerkelijker dan dat ik dacht. Gaat meer tijd in zitten dan kleding naaien, haha!

Groetjes Heidi

Klaasje zei

O o o, dat gaat ook een verslaving worden hoor, die taarten bakkerij! erg leuk om te doen, maar zo slecht voor de lijn... Volgende week mag ik er ook weer 1 maken, dus heb nog even tijd om wat origineels te bedenken. Ik vind jam er tussen ook geen succes als het de diepvries in gaat, de bodem er onder wordt wat klef, vind ik.. Maar er zijn er genoeg die dat wel doen. Ik gebruik liever banketbakkersroom.
Groetjes, Klazina

Ps, ben je al in Barneveld geweest??

Debby zei

Erg mooie taart, Knap hoor!

Mariette zei

De taart ziet er super uit!

Kaatje zei

wat een super taart!!! Ben ik toch wel stiekem jaloers op hoor ;-)

MamaMaai zei

Hoi Mama C,

Dat taartje ziet er zeer geslaagd uit! Leuke, inspirerende blog, ik heb me snel aangemeld als volger en besloten vanavond mijn naaimachine van de zolder te halen en te beginnen voor mijn kleine prinses en de toekomstige spruit in aantocht. Heb al wat leuke dingetjes bij je gezien.
Tot snel, liefs MamaMaai