Teller

dinsdag 29 november 2011

2x Antonia en een Knip shirt voor mijzelf

2x Antonia voor de meiden
Alweer even geleden dat ik eigen creaties op mijn blog kon laten zien. Ik heb intussen best wel wat gedaan, maar het gebruik van de tweelingnaald stel ik om de een of andere reden nogal eens uit...Vanmorgen mijzelf toegesproken en dapper 2 zomen in shirts gestikt die verder klaar waren. Helaas 2x andere kleur garen, maar dat mag de pret niet drukken.


Het resultaat is een bontgekleurde Antonia met dubbele mouwen. Omdat ik het vorige shirt nogal moest verlengen, heb ik nu maar een 122/128 patroon getekend en gebruikt (kleine meisjes worden groot...).Het roze shirt van nicky is al even klaar, maar stond nog niet op de foto. Deze nicky kocht ik bij dezelfe Sancho dame als deze paarse. Ook hier het Antonia patroon gebruikt, alleen het aanzetten van de halsboord, daar wil ik eigenlijk niet meer over praten, grrrr. Echt alles liep mis bij het aanstikken van dit boordje. Uiteindelijk heb ik het gelaten zoals het was en de boord aan de bovenkant gerolzoomd. Staat wel grappig, alleen had ik de boord eigenlijk dan dubbel moeten doen want tijdens het dragen zie je nu de witte achterkant van de tricot. Aangezien dit een pyama / zwemshirt is, heb ik het maar zo gelaten.

Ook maakte ik een basic shirt voor mijzelf. Een foto maken van een volwassen kledingstuk vind ik nogal lastig, vandaar een foto van het opgevouwen shirt zodat ik het stofje kan laten zien. Ik gebruikte patroon 19c uit Knip 4-2011. Alleen ipv. de gerimpelde mouwen gebruikte ik een mouw van een anders shirtpatroon. Verder heb ik het patroon eigenlijk helemaal niet hoeven aanpassen. Vorige week op les het shirt gepast en een aantal complimenten ontvangen; denk ik dus nog maar een shirt ga maken! De bedrukte tricot kocht ik vorig jaar voor weinig, weet alleen niet meer waar. De ondergrond is donker bruin, terwijl ik eerst dacht dat het zwart was. Afgelopen zaterdag kocht ik in Zeist een leuke tricot voor mijzelf, daar wil ik nog een shirt van ditzelfde patroon van maken. Wel zo prettig om ook wat shirts te hebben waar je niet perse een topje onder hoeft te dragen.

5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Superleuke shirts !
ik heb er ook al een aantal gemaakt, valt idd nogal kort dit model dus flink verlengd. Was voor de weggeef/verkoop. Maar eigenlijk kan dit shirt ook best voor een 11-jarige in stoere kleuren. Wat vind jij ? Ik vind geen leuke shirts voor Laura in de winkels, veel van hetzelfde of m'n griet vindt het niks haha.

Mamanon zei

Nou mama C jij bent ook goed geslaagd, ik vind jou variant ook erg leuk met de dubbele mouwtjes. Ik ben toch wel fan van de Antonia, je kan er zoveel mee!
Groejtes Manon

Klaasje zei

Wat een leuke shirts, lekker vrolijk. Maarre, die van jou moet je nog wel op model showen he!!
Ik ga donderdagmiddag naar Karteris, met vissertje van het forum. Zien we je daar nog???
Gr, Klazina

Bonte Tante zei

Leuke shirts heb je gemaakt! Ik heb hier het Antonia patroon ook liggen, zal binnenkort eens een poging wagen!
Groetjes Ingeborg

Debby zei

Wat een leuke fleurige shirts!
Als je ze ziet dan word je daar vast blij van :)