Teller

donderdag 28 juli 2011

Was, was aan de lijn...
was, was aan de lijn!*)
Er zijn dagen dat je niet door de berg wasgoed kunt komen, vandaag ging het als een speer en werd ik helemaal blij van de "wapperende lappen".De twee roze tricots zijn restanten die ik kocht bij Dekkers, ideale stukjes om lekker mee te combineren. De donkere tricot is alvast voor de komende winter voor een shirt voor mijzelf en kocht ik vorige week bij Karteris samen met een klein stukje gestreepte tricot. De kleuren van de donkere tricot komen overigens zo op de foto niet helemaal goed over, maar het geeft een idee. Toch?


Momenteel ben ik met allerlei dingen bezig die ik nog niet op mijn blog kan zetten. Een kadootje voor een meisje van 4, iets voor een vriendin, kraamkadootjes voor een schoonzus die nog altijd niet bevallen is. Kortom; binnenkort meer!


*) uit een liedje van Het Zandkasteel

2 opmerkingen:

Marlie zei

altijd leuk, nieuwe lapjes!
antwoord op jouw vraag: bij het t-shirt haal ik de mouwtjes los met een tornmesje (kost veel tijd...). Het mouwtje heb je nl nodig als patroon om een nieuwe te knippen. Het 'oude' mouwtje knip ik in de lengte in drie stukken. Deze drie stukken leg je op het stof, met telkens een ruimte ertussen van 2 a 3 cm. Hierdoor ontstaat een mouw die een stuk breder is. Je moet de ronding wel zelf een beetje bijtekenen.
Vervolgens zet je de mouw in het shirt, de extra ruimte rimpel je boven in, waardoor het pofmouwtje ontstaat. Aan de onderkant op de gewenste lengte elastiek er in, smocken of met de locker rimpelen. En klaar!
Hopelijk is het zo duidelijk?

groetjes Marlie

Bonte Tante zei

Het zag er gezellig uit bij jou in de tuin!

Groetjes Ingeborg