Teller

zaterdag 11 juni 2011

2 tricot shirtjurkjes
Afgelopen week realiseerde ik mij dat de meiden nog wel een tricotjurkje konden gebruiken, erg handig en praktisch ook voor op de camping. Je wast het uit en het kan, bij wijze van spreken, de andere morgen weer aan. In de kast lagen nog 2 zonnehemdjes, de gele was te kort en de blauwe veel te lang. Ik snuffelde eens tussen mijn voorraadje tricots en vond al snel 2 leuke combi's. Gisteravond knipte ik onder het koffiedrinken 2 rokjes uit 2 verschillende lappen tricot. Ik gebruikte het patroontje Funky Stripes uit Ottobre 3 van 2011.


De beide rokjes zette ik met de locker aan de hemdjes, ik werkte ze af met een rolzoom en om het saaie bovenstuk wat te breken zocht ik in mijn voorraadje applicaties naar iets bruikbaars.
Het resultaat zie je hier. Grappig om te vertellen dat de jongste helemaal weg is van jurkjes. Toen ik vanmorgen met beide jurkjes beneden kwam, verscheen op haar gezicht een smile van linksboven tot rechtsboven ;-). Het rokdeel van de gele versie is tricot wat door dochterzelf is uitgekozen bij de Stoffenkraam afgelopen dinsdag. De jongste is helemaal blij met de balerina applicatie. Van beiden kreeg ik spontaan een dikke knuffel, kijk dan vergeet je weer dat ik mijn machientjes gisteren pas om 22.30 uur heb uitgezet...

Overigens heb ik het shirtdeel van de gele (na de fotosessie) een paar centimeter ingekort. Voor het mooi hing het rokje net te laag onder haar buik. 2 centimeter maakt met dit soort dingen al een wereld van verschil alleen had mevrouw nu geen tijd voor een foto...


Vanmorgen heb ik ook nog de mouwen in mijn knoopshirt gezet. Als de meiden nog even dapper papa helpen met schoonmaken van de schuur, kan ik zo misschien nog wel even met de tweelingnaald alles doorstikken.

2 opmerkingen:

Sabine zei

Wat een mooie hemdjurkjes! Ze staan je dametjes heel erg mooi!

groetjes,
Sabine

Elise zei

Heerlijk van die snelle projectjes en erg leuk resultaat!!