Teller

zaterdag 16 april 2011

overslagrokje en shirtjurk

Nu de Elodies gestreken en wel wachten op de verjaardag, is er op mijn tafel en in mijn hoofd gelukkig weer ruimte voor nieuwe creaties!
Omdat ik het deze weken echt van de tussendoor momentjes moet hebben om achter mijn machines te zitten, beperk ik mij tot zomerrokjes.


Al op veel blogs gezien, maar hier dan ook eindelijk gemaakt. Het beroemde overslagrokje uit de Bizzkids 3449. Het bloemenstofje kocht ik met nog 2 andere restlapjes bij Dekkers. De aqua met stippeltjes kocht ik om te combineren met diverse kleinere lapjes bij de Lapjesschuur. Het elastische kantje uit de voorraadpot in mijn raamkozijn et voila!

Ook heb ik nu eindelijk eens een shirtjurkje gemaakt. Veelal worden er effen shirts gebruikt, maar ik heb het omgedraaid en een gestreept shirt gekocht waar ik een reep vanaf geknipt heb (raar idee: knippen in een nieuw shirt!) en vervolgens een rokdeel van effen roze tricot aangezet.


Ik beging een klein stommiteit door de hendel van mijn locker op rolzoom te laten staan, het begin ging dus wat moeizaam. Toen de hendel goed stond, ging het vlug. Onderaan ook hier een elastisch kantje uit dezelfde voorraad pot. Daarna doorgestikt met een gewone tricotnaald. Ik was wel wat huiverig voor lubberen van de stof, maar door het elastische kantje kon het gelukkig wel wat hebben. Eens kijken wat de dames er morgen van vinden...

1 opmerking:

Sigrid zei

wat een leuke dingen heb je gemaakt. Ik denk dat de dames er heel blij mee zijn :-)