Teller

maandag 7 februari 2011

Rokje Jana


Voor mijn verjaardag kreeg ik van manlief een rimpelvoet voor mijn lockmachine. Gister zocht ik wat proeflapjes om de rimpelvoet uit te proberen. Tot mijn verbazing vond ik toen een rokje-in-wording waar niet heel veel meer aan hoefde te gebeuren.

Het is een Jana van http://www.jolyou.de/ omdat het patroon toen niet helemaal goed uit de verf kwam, heb ik er maar wat eigen ideeen op losgelaten. Het stofje kocht ik via marktplaats bij een dame in Hoogeveen. Ik vond het stofje zo leuk dat ik er toen gelijk maar "iets" meer van kocht ;-) het zou dus best kunnen dit jullie dit zelfde stofje later nog eens tegenkomen. Het is een dubbel rokje geworden zodat het ook iets warmer is. Onderaan twee rolzomen met paars garen. Had eerst rood in gedachten om het wat vrolijker te maken, maar mijn voorraadje lockgaren bevat nog geen rood (staat dus op het lijstje voor de stoffenbeurs!).

Op de linker zijnaad heb ik een roze zigzagbandje gestikt om het een beetje te breken.


Toen dochterlief vanmorgen, over haar pyama, het rokje aantrok, vond ik het iets aan de lange kant maar ik laat het toch maar zo. Het tempo waarin de dames de hoogte in schieten, daar kan ik niet tegenop werken.
Waarom dit rokje niet eerder afgemaakt is? Toen ik mijn locker gekocht had, kreeg ik de eerste tijd de rolzoom niet netjes. Inmiddels zet ik blindelings de knoppen in de juiste stand om een mooie rolzoom te kunnen maken, dus vandaar.

Geen opmerkingen: