Teller

zaterdag 30 december 2017

Regina mt 116, Imme mt 110, Nachtpon obv Nivalis

De kleur is feller, zoals op de volgende foto.

En dan is het jaar bijna voorbij en realiseer ik mij dat een aantal maaksels nog niet op mijn blog zijn verschenen!

Dit jaar maakte ik voor het overgrote deel kleding voor jongste dochter. Gelukkig voor mij staat ze heel erg graag jurken, dus ik kon aan de slag!

Helaas heb ik 1 project niet kunnen afronden voor 31-12 en dat is de spijkerjurk van ABC, ik hoop echt daar volgende week nog een paar uur aan te kunnen besteden!


Ik maakte al een tijdje geleden een eerste Imme en koos toen voor maat 110, achteraf was 116 beter geweest. Het stofje valt goed in de smaak dus deze is dan ook al heel vaak gedragen. Ik werkte voor het eerst de hals af met elastisch paspelband en dat ging erg goed! Onderaan plaatste ik een lintje met daarop een eigen knoop en binnenin streek ik mijn naam en de maat van de jurk. Al met al een heel compleet en geslaagd project!


Zo'n 4 jaar geleden mocht ik tijdens een vakantie in Drenthe een vrolijke lap badstof. Toen dochterlief kortgeleden om een 'slaapjurk' vroeg, wist ik eindelijk een bestemming voor de lap! Ik gebruikte het Nivalis patroon, knipte en flinke naad waarde aan (want de stof trekt bijna niet), beeldende de pannen voor zover de lengte van de stof het toeliet en liet de jurk redelijk recht naar beneden lopen. Voor de hals gebruikte ik weer elastisch paspelband. Dochterlief is er reuze blij mee en heeft direct de volgende dag een pyamadag gehouden!
Als laatste rolde er vorige week zaterdag voor het eerst een Regina in maat 116 onder mijn machine vandaan! Het is het nieuwste patroon van Sofilantjes en dochterlief en ik zijn er erg blij mee! Bij Karteris kocht ik een hele mooie donker blauwe tricot met kleine witte stipjes. De stipjes zijn op foto's vrijwel niet te zien. Ik koos voor de mouwen met twee plooien en daar heb ik geen spijt van! Verder koos ik voor de rimpelrok omdat ze graag wilde draaien, nou dat draaien gaat prima! De rok is onderaan maar liefst 3.60 meter in omtrek dus reken maar dat je dat goed mee kunt zwieren! Omdat de stof echt heel erg diep donker blauw is, kon ik geen biaisband vinden in de juiste kleur blauw. Ook paspelband kon ik niet in de juiste kleur krijgen. Toen kwam de dame in de winkel met een donker blauw elastisch kantje aan. Tja, ik ben nooit zo van de kantjes maar omdat dit door de kwaliteit van de stof echt een mooie jurk werd, besloot ik maar eens uit mijn comfort zone te stappen. De zoom van de rok en de hals zijn afgewerkt met het kantje en, hoewel het een vreselijke klus was, ben ik erg blij met het resultaat! En, nog fijner, dochterlief is reuze blij met de jurk en draait zich 'een slag in de rondte'. Kortom, een succes patroon waarvan er ook voor de zomer zeker meer zullen volgen met verschillende combinaties (plooirok, gerimpelde rok).

Hiermee heb ik bijna al mijn maaksels weer vastgelegd voor dit jaar.1 ding ontbreekt nog! De vlaggenlijn! Al jaren was ik van plan om een vlaggenlijn te maken, maar ja.... Dit jaar kreeg ik een week voor de verjaardag van dochterlief de omgeving dat het nu toch echt moest gebeuren! Uit de kast zocht ik wat verschillende katoentjes, knipte tot alle stof op was en stikte toen 9 meter vlaggen aan biaisband. Het resultaat was een prachtige slinger in mooie kleurtjes!4 opmerkingen:

Danielle zei

Leuk dat je nog voor de jongste dochter van die mooie jurken mag maken! En de vlaggenlijn is goed gelukt, kan je gelijk ook voor de naaidag hebruiken!

MaMarieke zei

Super leuke jurken... altijd dankbaar om voor de kleine meiden te naaien! Ben benieuwd wat er volgend jaar weer onder je naaimachine vandaan rolt. Fijne jaarwisseling en een creatief 2018!

Neeltje zei

Prachtige creaties heb je gemaakt. De Regina is echt een super jurk. Hier wordt er ook flink in rond gezwierd. Fijne jaarwisseling en een creatief jaar gewenst.

Mariette zei

Je hebt erg leuke dingen gemaakt in het afgelopen jaar. Ben benieuwd wat je dit jaar allemaal gaat maken. Vlaggenlijn is super!