Teller

zaterdag 19 augustus 2017

Jalie 3350 badpak - SPE Sancho

Bij Sancho had ik mij ingeschreven om mee te doen aan een SPE en ik werd ingeloot! De vorige keer dat ik meegedaan had, was in oktober 2013 met dit patroon.

De bedoeling van de SPE is, dat je een patroon gaat maken wat wordt verstrekt door Naaipatronen en tijdens het maken vul je een vragenlijst in die na afloop samen met de gemaakte foto's wordt gepubliceerd op de site van Sancho.

Deze keer dus een badpakpatroon en wel van Jalie, nr. 3350. Een absolute uitdaging, want in al die jaren had ik nog nooit met dit soort stof gewerkt. Het was ook voor het eerst dat ik met een Engels patroon ging werken. Eerst dochter zorgvuldig opgemeten en aan de hand van de tabel uitgekomen op maat 98. Best raar want ze draagt 110/116, maar ik besloot niet eigenwijs te zijn en gewoon de maattabel aan te houden. Het was een uitdagende klus, maar uiteindelijk is het gelukt! Jongste dochter was en is erg blij met haar sterrenbadpak en heeft het deze zomer al diverse malen gedragen.

Er zitten voor mijzelf best wat verbeterpunten bij, maar voor een eerste keer zeg ik: "missie geslaagd!".3 opmerkingen:

Jos van Kloska! Creatief zei

Leuk dat je door zo'n uitdaging weer op nieuwe patronen en materialen komt.
Grootste compliment is dat ze het badpak al meerdere keren gedragen heeft, dan vergeet je vast de puntjes die je de volgende keer anders zou willen doen!

corina zei

Mooi badpak is het geworden, en dat ze hem graag draagt zegt eigenlijk genoeg.
Verbeterpunten ach die komen wel bij een volgende.

Onder de knotwilg zei

Mooi badpak! Hopelijk krijgen we nog een prachtige nazomer zodat ze er nog vaak in kan stralen!