Teller

maandag 25 november 2013

2 shirtjes mt 80 Ottobre 4-2011

Als je mijn blog bekijkt, lijkt het alsof mijn machines al maanden stil staan, maar dat is gelukkig schijn. Hoewel het tempo een stuk lager ligt met zo'n klein meisje om mij heen, verdwijnt er toch zo hier en daar wat stof uit de kast om uiteindelijk als kledingstuk in een van de kasten te belanden.

Jongste dochter gaat nu naar maatje 80; de perfecte maat om allerlei (rest)stukjes tricot bij elkaar te zoeken en shirtjes voor haar te maken. Ik gebruikte eerst patroon 4. White Rabbit Ottobre 4-2011.
Eerst tekende ik maat 80, maar zag al snel dat dat enorm te groot werd. Toen maat 74 getekend en die komt goed overeen met maat 80 van de H*ma.

Het eerste shirt is gemaakt van lieveheersbeestjesstof uit de verrassingsdoos van Michas Stoffecke. In eerste instantie waren de mouwtjes en de onderboord netjes met de coverlock gezoomd, maar dochterlief ging zo hard in de lengte omhoog, dat het shirt binnen no time hoogwater was! Coverlockstiksel losgehaald (wat een klus!) en er alsnog rode boordjes aangezet. Voordeel van een onderboord, is dat het shirtje niet zo omhoog kruipt.

Het tweede shirt is hetzelfde patroontje, alleen iets ruimer geknipt (een beetje te ruim...), dus die kan ze mooi een poosje dragen. Het idee van de gerimpelde strook aan de hals, komt uit een andere Ottobre. Deze stof kreeg ik vorig jaar als ruilmiddel van deze creatieve mama. Het stuk was groot genoeg voor dit shirt. Er waren echt alleen nog een paar snippers over.

 
 


4 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Wat een schattige shirts. Voor dit maatje heb je inderdaad niet veel stof nodig. Leuk zo met dat roezel kraagje.

Lize zei

Oh wat mooi zeg. Je bent goed bezig met naaien. Knap met zo'n kleintje om je heen.

Mama Deborah zei

Erg leuke shirts!

Danielle zei

Mooi shirtjes, leuk he om in een klein maatje te naaien.