Teller

maandag 7 oktober 2013

SPE september 2013: Anastasia CZM

Op Sancho werd ik ingeloot bij de SPE van september. Je schrijft je dan vooraf in om een patroon te gaan maken & evalueren, maar vooraf weet je niet welk patroon het is, ik wist alleen dat het een meisjespatroon zou worden. Uiteindelijk kwam de lang verwachte envelop bij de post. Het geselecteerde patroon was de Anastasia van CZM. Slik...ik moest even goed denken wat ik hier nou mee kon doen. Op het eerste gezicht was het absoluut niet een patroon wat ik zelf zou hebben uitgekozen en ik vond de voorbeelden nogal oudbollig.

De oudste meiden waren het er direct over eens dat het mooi iets voor hun kleine zusje kon worden. Het patroon is (volgens het patroon) vanaf maat 80-86, maar eenmaal klaar is het absoluut een echte 86 (waarbij ik zelfs twijfel of het geen 86/92 is...) want hij is voor nu echt te groot. Van oorsprong is het een truipatroon, maar voorop stond 1 fotootje van een vest, dat leek mij wel wat. Een trui bij de kleintjes wordt toch vrijwel niet gedragen, een vest daarentegen juist heel veel, zeker als ze tegen die tijd loopt.

In de kast lag nog een restant heerlijk zachte microfleece. De kaboutercapuchon ging ik voeren met roze/rode tricot. Eenmaal bezig kwam ik tot de conclusie dat de fleece heerlijk zacht is, maar dat ieder zuchtje wind er zo doorheen gaat, dus het vest moest gevoerd worden. Het is een hele puzzel geweest om ook de voering uit dezelfde tricot te krijgen, maar met een extra naadje is het gelukt. De mouwen zijn effen roze tricot, maar die zie je toch niet ;-)

Ondanks mijn twijfels aan het begin, is het uiteindelijk een schattig vestje geworden wat ook nog eens heerlijk zacht aanvoelt. Klein minpuntje: de mouwen zijn onderaan te smal waardoor dochterlief nu al niet met haar handjes er doorheen kan.... De mouwnaden moeten dus nog een stukje open en dan een puntje fleece er tussen zetten. Onderaan wil ik de mouwboorden nog afwerken met rode boordstof, maar dat doe ik pas volgend jaar om deze tijd want nu kan ik de juiste mouwlengte toch nog niet bepalen.

Er zaten ook wat leerpunten in dit patroon  en dat is dan wel weer leuk! Een capuchon aanzetten van niet rekbare stof had ik nog niet eerder gedaan en een rits inzetten waarbij de rits tussen de voering moet komen ook niet. Ik heb mij wel erg verkeken op de tijd die er in is gaan zitten, maar dat komt ook omdat ik momenteel 's avonds niet bij mijn machines kan omdat de oudste twee daar tijdelijk slapen. Maar ik vond het leuk om een keer aan de SPE mee te kunnen doen!
Foto op model lukt helaas niet omdat het vest echt nog flink te groot is.

12 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Maar dit is toch superleuk !!

by Ieke zei

Je hebt een super schattig vestje weten te maken voor de kleine meid! Heel knap, want het patroon is echt te oubollig voor woorden.

Juffrouw Tuttebel zei

Wat een leuk vestje is het geworden, lekker fleurig en mooi gemaakt!

jpzandbergen zei

Heel erg leuk geworden!!

jpzandbergen zei

Heel leuk geworden, Corin!

Anoniem zei

Heel leuk geworden, corin!

Doortje Dartel zei

Hij is leuk geworden zeg! In het voorjaar kan ze hem vast lekker aanhebben.

Bianca zei

Lekker vrolijk vestje is het geworden!
Jammer dat ze het niet gelijk past.
En leuk je ontmoet te hebben afgelopen zaterdag!

Vlijtige Lies zei

Niets meer van te zien hoor..van het oudbollige patroon. Je hebt er een leuke vlotte draai aan gegeven! Jammer van de te smalle boordjes. Ik baal altijd wanneer het project klaar is en er moet nog aan gesleuteld worden. Maar ja anders heb je er niets aan. Leuke binnenkant ook.Nu nog even groeien!

Mad Moiselle zei

Wat snoezig!!!

elsa zei

Erg leuk geworden! Ik heb het patroon en stof ontvangen. Bedankt! En inmiddels ook al bij de okaidi geweest. Fijn dat die er nog was, zeker voor de smalle meiden! Een lange middag bos er achteraan en de dag was weer helemaal goed.

Mama Deborah zei

Leuk jasje!