Teller

dinsdag 29 mei 2012

2x Roos 3019 en 2x hemdjurkje

Afgelopen dagen deed ik tussen alle bedrijven door steeds een stukje aan jurkjes die hier al erg lang op de tafel lagen...het resultaat is dat er vandaag 2 meiden helemaal gelukkig rondlopen met hun jurkjes. Ik gebruikte het patroon van de Roos 3019 (bedankt K.!!!). Ik heb de zijnaden wat ingenomen zodat het iets minder wijd uitloopt. Wel twijfel ik over de "sterkte" van de naden onder de armen. Om dat het gewoon katoen is, rekt het uiteraard geen milimeter. Het gaat prima zolang ze hun armen in de lucht steken en ik de jurk er overheen doen, als ze ze zelf moeten uitdoen vrees ik geknapte stiksels...

Vorige week kocht ik bij de H*ma 2 zonnehemdjes. Thuis had ik nog twee perfect bijpassende tricots in de kast. Ik knipte de hemdjes op circa 7cm onder de armen af, nam het patroondeel van de Roos 3019, liet de jurk deze keer juist wel wat meer uitlopen, stikte het geheel in elkaar in met ongeveer een uur hadden de dames er een lekker zomerjurkje bij. Vorig jaar stikte ik het rokdeel "koud" op het hemdje, maar vond dat niet je van het. Nu heb ik een paar centimeter van de zijnaad van het hemdje losgetornd, eerst de 2 enkele rokdelen aan het hemdje gelockt en toen de zijnanden gelockt. De naden lopen nu mooier in elkaar over. De zomen heb ik gewoon (gemakkelijk ;-)) gerolzoomd met de locker. 2e Pinksterdag hadden wij hier in het binnenland absoluut geen last van mist uit zee, dus hebben ze de jurkjes heerlijk gedragen. Ze zijn ook super voor straks op de camping. Dragen, wassen, drogen, dragen ;-)

Vanavond op les wil ik de laatste hand leggen aan een nieuwe Elodie voor de oudste. De versie die ik vorig jaar voor hun 5e verjaardag maakte, bleek maat 110/116 te zijn; dat gaat nu niet meer lukken! Ik heb nu een 122/128 en deze verlengd tot 134.

8 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

oooooooh wat leuk geworden !
Vooral de Hema doe-het-zelf jurkjes!

Mama Deborah zei

De Hema jurkjes zijn idd heel erg leuk!

Danielle zei

Heerlijk jij hebt er zo weer 4 jurkjes bij! Ik vind vooral die hemdjurkjes erg leuk.
Gaat het goed met de zwangerschap?
groetjes Danielle

By Ieke zei

Wat zijn de jurkjes leuk! Je meiden trouwens ook!

Hoe gaat het met de spruit in wording?

Mama C zei

Wow, wat een snelle reacties! Bedankt voor de belangstelling, met spruit nr. 3 lijkt het goed te gaan. Mijn buik groeit "mooi" en ik hoop eerdaags tot wel wat getrappel te gaan voelen! Ben wel erg blij dat het iets minder warm is ;-) Ga nu aan positieshirts beginnen; weer eens iets anders ;-)

Elise zei

Wat een leuke jurkjes! Leuk idee ook de hemdjurkjes.

Klaasje zei

Leuke jurkjes, en erg leuk om te zien dat je schik hebt van de 3019! Nu op naar de positieshirts!!! moet je wel een patroon hebben he! Grapje!
Gr, Klazina

Bonte Tante zei

He waar zijn nou de foto's van je meiden met hun nieuwe jurkjes gebleven?
groetjes ingeborg