Teller

woensdag 1 februari 2012

Verjaardagsbuit en 2 shirts met coverlock gezoomd

Afgelopen weekend vierden manlief en ik onze verjaardagen. De cadeaus stonden dit jaar vooral in het teken van creatief bezig zijn; kijk maar!
Volgens de kalender ben ik vandaag echt jarig, maar ik vier het vandaag zoveel mogelijk achter mijn machines. Tussendoor wordt ik blij van allerlei smsjes, lieve mailberichten (dank je A.) en een stapel kaarten.

De meiden zijn uit school allebei bij een vriendinnetje gaan spelen (sorry mama, gaan we dan een ander keertje iets leuks doen??) dus ik had nog een paar uur extra.


Eigenlijk wilde ik gelijk vandaag aan een Boleotas gaan beginnen, maar besloot verstandig te zijn en eerst wat dingen weg te werken van mijn tafel...


Zojuist heb ik ook mijn tweede shirt afgemaakt. Allebei gemaakt naar patroon 19c uit de Knip Mode 4-2011 met daarop een col zoals bij trui 15 uit Knip Mode 1-2011. Helaas heb ik geen paspop, dus een foto van het shirt lukt niet, dan maar een foto van de twee gebruikte stoffen. Allebei de stoffen komen bij Karteris in Barneveld vandaan. Kan overigens niet zeggen dat met deze twee shirts er zichtbaar ruimte in de stoffenkast gekomen is ;-)De kleuren van het bonte shirt zijn erg moeilijk goed op de foto te krijgen omdat er matte en "glanzende" stukken tussen zitten, het gaat dus even om het idee.Beide shirts heb ik de zomen afgewerkt met mijn nieuwe aanwinst, de Janome Coverlock 1000 CPX. Ohohoh wat super! Geen geklungel meer (lag waarschijnlijk vooral aan mijzelf...) met de tweelingnaald maar mooie en vooral ook stevige stiksels. Bij het eerste shirt heb ik de kettingsteek buiten gedaan, omdat ik nog moest uitvogelen hoe ik de naalden exact op de zoomrand kon krijgen. Inmiddels heb ik een plakkertje op mijn cover geplakt op 2 cm vanaf de linkernaald. Als ik het shirt nu met de goede kant boven houd en de zoom langs het plakkertje laat lopen gaat het helemaal goed!

9 opmerkingen:

Soesa zei

GEFELICITEERD!Wel een beetje een eenzame verjaardag zo, maar wel een met heeeeeel veel creativi-tijd!
Toch een fijne dag, hoor, en wat ben je alweer lekker verwend!

Groetjes Soesa

Elise zei

Gefeliciteerd met je verjaardag en met je nieuwe covermachine! Daar ga je vast veel plezier van hebben.

mio zei

Wow, een cover! Gefeliciteerd met je verjaardag!

By Ieke zei

Gefeliciteerd!

En wat gaaf, een cover! Die staat bij mij toch ook nog wel op het lijstje (maar daarvoor moeten we denk ik eerst verbouwen, werktafel wordt te klein)...

En wat lief dat je dames je nog wat extra hobby tijd gunden. Blijer kunnen ze hun moeder niet maken op een woensdagmiddag (behalve met een mooie tekening, versgeplukte bloemetjes uit de tuin van die vervelende overbuurman en vul zelf maar aan...) maaruhm, het gaat om het idee ;)

Bonte Tante zei

Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Beetje kaal zo zonder de kids maar wel lekker een paar uurtjes om ongestoord te kunnen naaien!! Is ook wel lekker! Mijn cover en ik zijn nog geen vrienden.....ik moet hem iedere keer opnieuw instellen en dan is het resultaat nog niet naar mijn zin....misschien een onderhoudsbeurtje ofzo en anders uit het raam met dat ding ;-)

Klaasje zei

Van harte gefeliciteerd hoor! (en hoe jong ben je nu geworden ha ha)
Wat een mooie stofjes voor je shirts. Laat je je coverlock volgende week wel even showen?
Gr, Klazina

Danielle zei

Het kan nog net: Gefeliciteerd met je verjaardag. Je had hem al eerder gehouden toch?
Wat fijn dat de cover zo goed bevalt.
groetjes Danielle

Lize zei

Beetje laat, maar nog van harte gefeliciteerd.
Wat een leuke stofjes voor een T-shirt. De bovenste heb ik in de groen/paarstint ook voor een shirt voor mezelf gebruikt. Superstofje. Het shirt heb ik de hele zwangerschap kunnen dragen en nu nog steeds is niet extra uitgelubberd of zo. Daar ga je vast veel plezier van beleven.

Debby zei

wat een leuke cadeau's heb je gehad!