Teller

maandag 13 februari 2012

Een knuffelkleed en een knuffelkussen en een nieuwe huisgenote.
Afgelopen zaterdagmiddag had ik een freubelmiddag samen met een vriendin van mij en jongste dochter. De jongste is dol op alle knuffelstoffen, dus ik besloot dat het hoogste tijd werd om voor haar een knuffelkleedje te maken, zoals ik bij deze dame al in allerlei soorten en maten voorbij zag komen. Paspel lied ik achterwege, simpel weg om dat ik het niet in huis had. De donkerblauwe kant is super zachte fleece, bijna een jaar geleden eens gekocht bij het Kruidvat. De katoenenstof is van Dapper en haalde ik ook uit mijn voorraadje. Dochterlief heeft meegeholpen spelden en stikken. Sinds het kleedje klaar is, loopt ze er het hele weekend mee en gaat het kleed zelfs mee naar bed.
Bij Karteris kocht ik vorige week een krappe meter microfleece in vrolijke kleurtjes. Van deze fleece maakte ik alvast 1 kussenhoes. Omdat het kussen de eerste tijd door jongste dochter als hoofdkussen gebruikt wordt (mama, het is zo lekker zacht, dan kan ik echt véél beter slapen hoor....), leek het mij wel handig als ik de hoes makkelijk eraf kon halen om te wassen. Ik vouwde de twee stofranden enkele centimeters naar binnen en deed 3 kamsnaps in de hoes. De kleur van de snaps is zo goed passend dat het nog zoeken wordt wanneer ik ze wil openen! Na al deze super zachte knuffeldingen, kreeg ik van dochterlief een mega dikke knuffel!Misschien denken jullie nu "waarom maakt zie niets voor oudste dochter?". Omdat de oudste een partijtje had, was het een mooi moment om eens iets met de jongste alleen te doen. Een andere keer worden de rollen omgewisseld want het kleedje is wat krap voor samen ;-)

Afgelopen zaterdag kregen wij ook een nieuwe huisgenote: Sofie! Sofie is een dame, iets groter dan mijn meiden, draagt kledingmaat 128/136, krijgt een ereplaatsje op mijn zolderkamer. Ik kon haar overnemen van een mede-Sanchoer die een ander tehuis voor deze dame zocht. Sofie, welkom bij ons!

6 opmerkingen:

By Ieke zei

Ooh, wat 'n heerlijk dekentje. Ik ben echt jaloers op de jongste... Heb ik het trouwens helemaal verkeerd, of zijn de oudste en de jongste een tweeling? Dat had ik eerder begrepen. Maar nu je het zo over jongste en oudste heb, begin ik toch te twijfelen...

Is het nog gelukt met het treinkaartje btw? Ik zat in Amsterdam en daar lagen bergen sneeuw... Hoop dat je toch nog op de plaats van bestemming bent aangekomen...

Zaanse Zolder zei

Dat is een fijn dekentje.
Ik moet hoognodig voor mijn knul zoiets gaan maken, die vindt het heerlijk om onder een kleedje te liggen en dat is nu nog een meisjeskleedje haha!

Klaasje zei

O wat leuk om zo'n mddagje te knutselen, gezellig! En je produceert gelijk weer wat leuks, en het ruimt weer lekker op in je kast!!!
+ al die klapjes die ik vorige week meenam, dat wordt volgende week Barneveld!!!!! Kun je je vooraad weer aanvullen!
Gr, Klazina

RoosMarijn zei

Heerlijk, zulke knuffelkleedjes en -kussens! Enneh... ik denk dat wij hier het kleine zusje van Sophie hebben staan... ;)

Sahara Kids zei

Mooi hoor en ik geef je een award. Kijk maar eens op mijn blog.

Aankleedpopje zei

Leuk leuk leuk!!!