Teller

zaterdag 1 oktober 2011

Uitdaging voor deze week gehaald!

Kon het niet laten deze vrolijke kleurtjes op de foto te zetten. Het is een geknipte Antonia. Twijfel alleen nog even over de maat, ik zet hem dus nog niet direct in elkaar.
Vorige week schreef ik over mijn eigen uitdaging: iedere week een stelletje maken (tot aan de herfstvakantie in ieder geval). Begin deze week zag het er niet naar uit dat het zou gaan lukken, maar gisteravond en vanavond schoot het toch nog aardig op.
Ik maakte mijn eerste Antonia shirt af. Het halsboord deed ik 2x overnieuw, 100% tevreden ben ik uiteraard nog niet, maar het begin is er. Voor erbij een bijpassende effen paarse legging, met een bestaand spijkerrokje een stelletje! Eh, het shirt is inmiddels gestreken....


Het roze exemplaar helaas niet op model (dan toont het toch altijd weer heel anders, vind ik), maar het model is al lang een breed in droomland.


Even een kleine toelichting op deze jurkjes:
vorig jaar zomer kocht ik voor allebei een tricotjurkje bij de H*ma, dat was een schot in de roos! Tot op vandaag hebben ze die allebei zo vreselijk veel aangehad dat ze hun geld dubbel en dwars hebben opgebracht. Maar...de jurkjes hebben korte mouwen en er komt een tijd dat dat toch echt te koud is. Ik zag gisteravond ineens 2 shirts met lange mouwen liggen die ik eens kocht in de opruiming bij diezelfde H*ma. Het geliefde jurkje erbij voor de maat, deur van de stoffenkast open en heel lang zoeken naar een bijpassende tricot, dat viel niet mee! Het blauwe shirt heeft nl. een roze halsboord, het rode shirt een roze boord. Uiteindelijk toch iets gevonden en dit is het resultaat. Manlief vind het resultaat "mwa", de meiden vinden het helemaal super cool! Ach, voor school en "om het huis" is het prima en worden deze vast veel gedragen de komende winter en het spaart een beetje hun goede (betere) kleren.

Voor volgende week staat dit geknipte Antonia shirt op de planning (bijpassende legging heb ik in de kast liggen!). Ook wil ik een spijkerrokje maken in maat 68. Nee, niet voor mijn meiden maar op bestelling voor mijn kleine nichtje. Moet nog hard op zoek naar een patroontje voor dat rokje want ik heb nog niets kunnen vinden in die maat. Als iemand een goede tip heeft, dan houdt ik mij aanbevolen!