Teller

zaterdag 8 oktober 2011

Tulip rokje met bolero


Op de foto zit de onderrand van de voorpanden niet mooi, inmiddels zit dit goed, maar ik kan even geen nieuwe foto maken; kleren hangen op de kamer van dochterlief ;-)
Voor de jongste weer een stelletje klaar! Deze keer een Tulip rokje in maat 110/116 waarbij de rokbaantjes met ruim een centimeter aan de bovenkant verlengd zijn. Onderaan 2x een zigzagbandje gestikt. De rode zit mooier / beter zichtbaar dan de blauwe op de onderrok, helaas. Ipv. de originele tailleband, maakte ik deze keer een band van donkerblauwe boordstof. Het bloemenstof bleek tijdens het maken nl. een stuk minder sterk dan ik eerst dacht... Bij de rokdelen geen probleem want daar zitten toch 2 lagen over elkaar, maar bij de bovenpas werd het toch wel erg dun. Uiteindelijk een stukje voering er in gestikt (alleen achter de bovenpas) en nu is het gelukkig beter.Voor er op maakte ik een bolero uit de Knippie 4-2011 special. Het donkerblauwe is heel zachte fleece, voor de binnenkant gebruikte ik rood/wit geblokte tricot. Hier en daar liet de tricot zich moeilijk netjes stikken, maar het is gelukt. Het steeds keren van de bolero tijdens het maken was op de late vrijdagavond nog een puzzel op zich, maar het is gelukt! Een rood shirt met lange mouwen en een rode legging lag nog in de kast dus: weer een stelletje compleet!Dochterlief kan haast niet wachten tot morgen, dan wordt ons nichtje gedoopt en mag zij haar nieuwe kleren aan!Wat zijn er al enorm veel nieuwe volgers bij! Welkom iedereen! En al 50 reacties op de give away, dat wordt spannend maandag!Oh en dankzij een tip van Klaasje kan ik eindelijk (!!!) weer op jullie blogs reageren.

12 opmerkingen:

Kaatje zei

wat mooi zeg!! Dat rokje is werkelijk prachtig!

Cindy zei

Wat een geweldig setje heb je gemaakt! Prachtig rokje, mooie stof en erg leuk patroon! Het bolerotje erop maakt het een heerlijk setje voor de herfst en winter!
Groetjes Cindy

Zaanse Zolder zei

Wat passen die stofjes mooi bij elkaar ! Erg mooi !

Kaatje zei

Wat een schitterend setje!!!

Groetjes Bianca

Wilja zei

Wat een leuk stofje heb je voor het rokje gebruikt, zeer geslaagd!
Het bolerootje maakt het heelemaal af.

groetjes Wilja

Made by mama zei

Wat een ontzettend leuk setje!

Mamanon zei

Mooi!! Ik heb de tulip rok ook al 2 x gemaakt! Wat betreft het keren van de bolero. Zoek eens op zsa zsa gilet. Heel handig omschreven, die heb ik al 4 x gemaakt!

Je zocht ook nog een handige manier om tailleband te naaien, ik had er een uitleg van maar kan hem niet meer minder maar het komt er om neer dat je het elastiek past om de taille. Hem iets groter aanhoud ongeveer 1 cm. Op elkaar stik. In de taille legt. De boord omslaat. Voor de zekerheid heel rustig vast stik zodat er een tunnel ontstaat, daarna de tailleband plat legt en vervolgens lockt. Je krijgt dat een aangezette tailleband, terwijl hij eigenlijk fake is.. snap je het nog? Ik zoek nog even verder voor je voor de tuto ervan.
Groejtes Manon

Katja (@Yane) zei

Heel mooi!
Dat tullip rokje wil ik graag ook eens maken. Jij maakte er alleszins een pracht-exemplaar van!

En inderdaad voor het keren van de gilet. Met deze handleiding is 't een fluitje van een cent:
http://www.tantehilde.be/wrdprss/?p=388

Desirée-ScrapDees zei

oh wat een leuk setje zeg, kan me voorstellen dat ze popelt om het aan te mogen trekken!

Mariette zei

Wat een leuk setje, dat bolerootje staat hier ook nog op het programma. Erg mooi gecombineerd met het rokje!

Soesa zei

Ha Mama C,

Ja, die Tulip is hier ook favoriet, maar ik vind jouw versie toch wel uniek. Erg leuk met die zigzagband onderlangs!
Het zijn ook van die echte draairokjes en daar houden meiden nu eenmaal van!

Groetjes Soesa

Klaasje zei

Wat een prachtig setje geworden zeg! mooi combinaties!
Veel plezier ermee!!
Gr, Klazina