Teller

dinsdag 8 maart 2011

Eerste voorjaarssetjes


Vrijdag a.s. moeten de meiden op de schoolfoto. Mmm, zo een beetje aan het eind van de winter vond ik niet echt iets geschikts in de kast. Daarbij zullen ze als zussen ook nog wel samen op de foto gaan, dan vind ik 2 dezelfde shirts niet geweldig. Tijd om aan de slag te gaan.
Twee te kort geworden spijkerrokjes heb ik met vrolijke stofjes verlengd. 2 basic-shirts heb ik een beetje aangepast. Bij 1 de mouwen voorzien van een roezel (die overigens niet genoeg naar mijn zin omkrult), bij de ander 2 stukjes elastiek onder in de zijnaad gestikt zodat het shirt iets rimpelt. Ook nog wat applicaties gezocht uit mijn voorraadje en dan is het wel klaar. Over de paddestoelen heb ik overigens wel getwijfeld; die zie je volgens mij echt niet in het voorjaar :-(. Omdat de kleuren wel goed bij het rokje passen, heb ik het toch maar gedaan. Het is mijn eerste Zeeman strijkapplicatie; ben ook erg benieuwd hoe het zich houdt in de was. We zullen het zien!Zowaar nog wel in de kast de juiste kleur legging en maillot gevonden. Nu nog hopen dat "de 5e ziekte" snel uit hun gezichten vertrekt want anders zullen de foto's niet echt natuurgetrouw zijn.

Binnenkort wil ik toch mijn eerste shirt maar eens gaan maken. Er ligt al een tijd een Antonia geknipt, maar om de een of andere reden.....

5 opmerkingen:

Mariette zei

De kleding ziet er goed uit, zal vast leuk staan op de foto! Erg leuk gedaan!
En dat shirt.....gewoon eens aan beginnen, valt echt reuze mee. Vooral Antonia is een fijn patroon om mee te starten. Succes!!!

Siempie zei

Wat een leuk idee van die rokjes, heb er hier ook 2 die wat lengte betreft nog maar net kunnen maar in de breedte nog met gemak.....
Leuke setjes verders, ben benieuwd naar de foto van school!

Effie zei

Leuk geworden! Shirts naaien is niet zo heel moeilijk, zelfsa ik kan het ;-)

Soesa zei

Wat een ontzettend leuk idee om een favoriete spijkerrokje zo net wat langer te laten meegaan! Ook dit idee neem ik weer van je mee, hoor. Trouwens nog bedankt voor het adres met de uitleg van de potloden rol. Volgende week (als hier de vakantie weer voorbij is en alles weer gaat werken of naar school gaat) ga ik snel aan de slag.
Erg leuke setjes trouwens! Heel eerlijk gezegd vind ik het maken van shirts niet eens zo leuk... Ik koop meestal een eenvoudig shirt en maak dit dan wat leuker met een borduurtje of applicatie. Dan zelf een leuk rokje met legging erbij maken en klaar is Kees!

Groetjes Soesa

Elise zei

Ik heb wat blogberichtjes van gemist, maar deze setjes zijn erg leuk! De strijkapplicatie van de Zeeman zit er goed op. Ik heb hem ook gebruikt op een tas, maar kreeg hem niet in z'n geheel er op. 'k Ben benieuwd naar je Elodie's. Succes verder!

Groetjes Elise