Teller

donderdag 6 april 2017

Nivalis Sofilantjes mt 104

Op 5 december 2016 kreeg ik het patroon Nivalis van Sofilantjes, sint kocht het patroon bij Mamarieke, maar het patroon bleef maar liggen in de kast. Met de lente in aantocht, kan jongste dochter nog wel wat jurkjes gebruiken want die draagt ze heel graag.

Bij de eerste versie van dit patroon (blog ik de volgende keer), had ik ontdekt dat maat 110 voor dit patroon echt te groot was, ook al draag dochter 110/116. Dus ik nam maat 104. Ik pakte uit de kast een lap hagelslagstof die er al even lag te wachtende een bestemming....dochterlief vond de stof geweldig en wilde daar wel een jurk van!

Detailfoto doorgestikte hals met verloopgaren
Voor de mouwen en de bovenpas vond ik nog een reststuk groene tricot. Ik hoop dat ik uit hetzelfde reststuk ook nog een driekwart legging voor haar kan maken dan is het een compleet stelletje.

Voor het doorstikken van de halsboord, de mouwen en de zoom van de jurk gebruikte ik verloopgaren, leuk effect al zeg ik het zelf. Het klosje lag al jaren in de kast, maar kwam nu dan toch heel goed van pas! Dus het is weer bewezen: wie wat bewaart of op voorraad heeft....;-)

De jurk zat heerlijk snel in elkaar, dochterlief is er erg blij mee en het model staat haar heel goed!

Patroon: Nivalis Sofilantjes
Stof: uit de kast, weet niet meer waar ik het toen besteld heb.
Uitdaging 10 kledingstukken voor 1-6-2017: 1 van 10

3 opmerkingen:

MaMarieke zei

Geweldig!! Hoop dat de legging ook nog lukt om bijpassende tricot, al zitten er genoeg kleurtjes in de hageltjes.

Jos van Kloska! Creatief zei

Zo leuk die vrolijke hagelslagstof!

Mariette zei

Superleuk!