Teller

donderdag 26 juni 2014

Xenia FM maat 134


Dit stofje kocht ik gelijk met deze variant bij Joyfits zonder dat ik er een specifieke bestemming voor had. Dit voorjaar was daar ineens het idee om er een Xenia van te maken voor oudste dochter. De jurk zelf zat redelijk vlot in elkaar (al bleek de print niet helemaal recht op de stof te staan, dus het was wel even puzzelen...). Wat overbleef was de afwerking van het rugpand zodat deze mooi zou aansluiten. Op Sancho vroeg ik wat tips en trucs. Het veel gehoorde rimpelelastiek was uiteindelijk de oplossing! Het beleg had ik al aan het achterpand gezet, want de jurk zat verder al in elkaar. Ik stikte zes banen met elastiek op het spoeltje en gewoon wit garen als bovendraad. Het resultaat was echt verbluffend!! De jurk sluit nu echt prachtig aan en ik vind het smockgedeelte ook nog erg leuk staan. Bij mijn eerdere versie van de Xenia zat de rug ook nog steeds niet helemaal naar mijn zin, dus afgelopen maandagavond heb ik daar het bestaande elastiek uitgehaald en ook hier zes banen rimpelelastiek gestikt. Ik ben super blij met deze oplossing! Omdat ik het ook een erg leuk patroon vind voor de 'oudere' meiden, zal deze jurk in de toekomst vast nog wel vaker op mijn blog voorbij komen!
detailfoto van de stofprint
detailfoto van het smockwerk9 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Wat een leuke jurk! De tip met het elastiek ga ik onthouden. Zo mooi als een jurk echt goed aansluit op het lichaam.

sarina zei

dat smockwerk is prachtig. Dat krijg ik nou echt niet voor elkaar. De eerste rij gaat goed, en daarna wordt het een rommeltje. Ik weet ook nog steeds niet wat ik nu verkeerd doe
groetjes sarina

Danielle zei

Leuk jurkje! Dat smocken moet ik ook nog eens doen. Ik weet niet of mijn machine het kan.

Heb je het rokje al gehad?

Juffrouw Tuttebel zei

Ohhh die stof geweldig!
Prachtige jurk en smockwerk knap dat het zo mooi gelukt is.

Groetjes Arjanne

MaMarieke zei

Mooie jurk! Super stofje ook. Praktisch om hem goed aan te laten sluiten met dat smockwerk... en netjes gedaan zeg! Deze jurk zal ze vast heel graag dragen.

Mariette zei

Wow prachtig, dat ga ik echt onthouden. De achterkant is ook zo netjes geworden. Fijn weekend alvast!

elsa zei

Erg leuk, even een vraagje, heb je het achterpand+beleg gesmockt, dus een dubbele laag?
Ik hoor het graag, groeten, Elsa

Maddy zei

Mooi jurkje!! Erg leuk stofje!! Grtzz..Maddy

Mama C zei

Elsa omdat de jurk al helemaal in elkaar zat, heb ik gemakshalve het achterland en het beleg als een dubbele laag gesmockt. Dus het witte garen op de buitenkant van de stof en als je in de jurk kijkt, zie je daar het elastische garen lopen.

Ik vind het wel lastig om het elastiek netjes af te ereteken, dus vanuit dat oogpunt zou ik een volgende keer beter het achterpand en het belegdeel apart kunne smocken en daarna pas tegen elkaar zetten zodat bij beide stofdoeken het elastische garen aan de binnenkant zit en je dit dus niet ziet.

Best lastig om precies te typen wat ik bedoel, ik hoop dat het duidelijk overkomt.