Teller

zondag 24 februari 2013

Whitney mt 128 en 3 gepimpte rompers

Al even geleden knipte ik tussen de bedrijven door alvast een paar tricot zomerjurkjes. Het knippen was zo gedaan, maar toen moesten ze nog in elkaar gezet worden. Gisteravond de eerste in elkaar gezet naar het patroon Whitney van Farbenmix. Ik dacht dat die boordjes rond armsgaten lastig zouden gaan, dat had ik dus mis; voor ik het wist zat het jurkje in elkaar! Het stofje heb ik al ruim 2 jaar in huis. Ik kocht hem omdat ik de print zo leuk vond, maar wat ik er nou van kon maken wist ik niet goed, totdat ik besloot voor deze zomer de tricot zomerjurkjes nu eens echt zelf te maken. Nu ik ondervonden heb hoe rap dit patroon in elkaar zit, weet ik zeker dat er dit jaar weinig van dit soort jurkjes gekocht worden door mij! Toen ik tijdens het knippen dit stofje aan mijn dochter liet zien, vond ze het niets. Nu ze vanmiddag de jurk paste, zei ze: "wat een leuk stofje mam!"...
Er ligt er nog zo'n modelletje geknipt voor zuslief, die wil ik deze week in elkaar stikken. Tussen de bewerkelijke verjaardagsjurken door, is zo'n snel projectje erg leuk!
 
 

Voor de jongste pimpte ik een paar rompers. De basic rompers van de H*ma zitten haar het mooist, maar ze zijn wel saai... Ik had nog een pakje strijkapplicaties die ik ergens vorig jaar al eens meenam, bij dezelfde winkelketen vandaan. Nu de rompers een keer gewassen zijn, heb ik de twee vogeltjes er op gestreken. Het aapje is een applicatie die ik kreeg bij mijn bestelling bij www.joyfits.nl Als de andere rompers uit de was zijn, zal ik die ook opfleuren met een vogeltje of hartje.

11 opmerkingen:

Sabine zei

Echt heel mooi jurkje. Ik kocht hetzelfde stofje ook een 2-tal jaren terug omdat ik het zo mooi vond. De Whitney is er een perfect patroon voor.

De rompertjes zijn heel wat levendiger nu ze zo leuk zijn gepimpt.

groetjes,
Sabine

Juffrouw Tuttebel zei

Leuk model de Whitney, Femke heeft ze afgelopen zomer afgedragen.
Mooie stof heb je gebruikt en de rompertjes zien er zo veel leuker uit!

Groetjes Arjanne

jojzy zei

Leuk zo die rompertje, lekker vrolijk!

Het jurkje ziet er ook mooi uit, mooi zo de boorden van dezelfde stof!

Vlijtige Lies zei

Mooie whitney!! Nu nog zon! En de rompers zijn leuk opgepimt zo. Je ziet tegenwoordig ook rompertjes die meer op shirtjes lijken dan op 'ondergoed'.Zo kan alles er nog overheen gedragen worden zonder dat het doorschijnt,goed plan dus.groet

Lilian zei

Wat lekker dat je dip helemaal weg is hè, zoals vorig jaar om deze tijd, of iets later eigenlijk... nu heb je alleen maar gebrek aan tijd :)
Leuk de Whitney!!

by Ieke zei

He, je hebt je naaidip in de kast gegooid! Goed van je! Nu weer lekker aan de slag met de voorjaarskleren. Je bent in ieder geval goed begonnen. Wat een leuke stof heb je voor de Whitney gebruikt.

En die rompertjes zijn echt schattig!

Lize zei

Wat een leuk jurkje. Heel vrolijk zo in deze stof. Laat de zon (en de warmte) maar komen. De gepimpte rompers vind ik ook zo leuk gworden.

Astrid zei

Erg leuk die Whitney! Het patroon verhuisde vorig jaar (net als de Clementine) van bureau in map. Dit jaar moet het er echt van komen. Snel de laatste winterjurk afmaken en dan lekker naar het voorjaar/zomer toewerken ondanks dat het buiten nog wintert ;-). Rompertjes zijn leuk geworden!

Unknown zei

wat een leuke dingen heb je weer gemaakt.(ook in de vorige post)
De whitney staat ook nog op mijn verlanglijstje.Lijkt me idd een makkelijk patroon om ff snel voor de zomer te maken.
en die rompertjes zijn zooooo schattig :-)

Made by mama zei

Wat een leuk jurkje! Die zit ook vast heerlijk Laat de zomer maar komen.

Klaasje zei

Je bent weer lekker op dreef zeg. Je kunt vast merken dat die hormonen weer op z'n retour zijn. Heb je ze deze kant op gestuurd ofzo, ik heb het gevoel dat ik niet vooruit te branden ben.
Ik had ook altijd de meeste schik van de Hema rompers, bleven het mooiste, vooral rond de hals. Hoeveel jurkjes heb je nog in de planning???
Gr, Klazina