Teller

maandag 17 mei 2010

Bestelling van de damesNu de dames doorhebben dat ik graag achter mijn machine zit, wordt er zo af en toe een bestelling geplaatst. Deze keer geen "roze rokje", maar een deken voor de pop ("ook voor mijn pop, mama!").

Van de goedheilig man hebben ze beiden een Ikea poppenbedje gekregen. De bijbehorende dekentjes waren erg dun en daardoor wat lastig om de pop warm te kunnen instoppen. Om in Ikea sferen te blijven heb ik deze hartjes stof gebruikt (ik meen € 5,95 voor 4 mtr).

Aan de binnenkant zit groene fleece (fleecekleed Ikea). Het blauwe kussentje hoorde er bij, maar was wat saai bij deze dekentjes, dus daar ook nog even een lapje opgezet.

Toen ze klaar waren hebben ze samen een dvd'tje gekeken met de dekentjes over hun benen en nu liggen ze op 1 oor met de poppenbedjes naast hun eigen bed en alle poppen hebben het nu heerlijk warm.

3 opmerkingen:

Danielle zei

Leuk setje voor de poppen en hun moeder(s).

Wat de legging betreft. Die ziet er op het patroon altijd een beetje vreemd uit. Een legging heeft namelijk 1 binnennaad en daardoor ook maar 1 patroondeel. Je naait dan eerst de naden die voor en achter komen en vervolgens in 1 keer de binnenbeennaad. De legging uit de ottobre schijnt wijd te vallen, maar het patroon is wel goed. Ik snap alleen het vouwen van de plooitjes en daarna nog de figuurnaden doorstikken niet. Vandaar dat ik een simpele roos 5011 legging heb gemaakt. Op marktplaats kom je het patroon nog wel eens tegen.

Succes ermee!

Groetjes,
Danielle

Mamalje zei

Dank je.

EBook Tulip rokje kon ik helaas niet meer op de site vinden. Toen maar de zomerliefde besteld ;-)

Danielle zei

Hoi mamaIlje, geef anders je mailadres door op mijn blog, kan ik wellicht nog helpen.

Groetjes,
Danielle