Teller

dinsdag 26 mei 2015

Whitney FM maat 92

Dit schattige Stenzo stofje kocht ik al even geleden voor mijn jongste dochter. Ik maakte er al eens een overslagrokje van en nu, voor het geval het eens mooi weer wordt in Nederland, maakte ik voor haar een Whitney van FM. Het achterpand maakte ik iets breder zodat haar rompertje er mooi onder valt. Nu nog een zonnetje en dan kan ze hem fijn dragen!

donderdag 14 mei 2015

Owl Princess maat 140 Ottobre 1-2014


Inmiddels 3 jaar geleden (oeps...) kocht ik in de opheffingsuitverkoop van DC stoffen in Hilversum onder andere deze stof. Het is tricot maar het lijkt ook wel badstof, het rekt namelijk bijna niet.
Keer op keer vroeg ik mij af welk kledingstuk ik er nou van kon maken. Het lijkt in heerlijk dragen als zomerjurkje voor de meiden, maar voor jongste dochter is de print nog te groot, middelste dochr belieft geen bloemenprint meer en oudste dochter vond de stof wel erg leuk, maar niet voor een jurkje. Voor een shirt is de stof wat te dik. Uiteindelijk schoot mij de Princess Owl te binnen die ik voor jongste dochter gemaakt heb. Een leuk model wat naar onder toe wijd uit loopt.
Ik liet dochter kiezen welke kleur het halsboordje moest worden en zij koos voor rood.
De zoomstiksels maakte ik door mijn naaimachine op steek 16 te zetten en ik gebruikte hiervoor rood garen. Met dit weer zal ze hem niet veel dragen, maar er komen vast wel weer minder warme dagen!

Voor jongste dochter maakte ik een Whitney van een schattig Stenzo stofje, deze moet ik nog bloggen. Ook tekende ik een paar patronen en zocht wat lappen uit die mijn lieve moeder mee naar huis genomen heeft om tzt de kant en klare kledingstukken hier te komen afleveren. Super!!!! Zelf ben ik nu bezig met twee watermeloen shirts uit de Ottobre. Heerlijke zomershirts met aangeknipte mouwtjes. Tot snel!