Teller

maandag 30 december 2013

Laatste blogbericht van 2013

Ik zie her en der weer van die mooie fotocollage's voorbij komen met maaksels van het afgelopen jaar. Net als vorig jaar om deze tijd, gun ik mij ook nu geen tijd voor een collage, maar maak ik een droge opsomming van getallen, gewoon omdat ik het leuk vind bij te houden wat ik zoal in een jaar maak.

Dit jaar maakte ik duidelijk minder dan vorige jaren, maar dat is ook wel te verklaren met zo'n klein meisje in huis. Tot enkele weken terug begin met haar de dag altijd rond 5.00 uur in de ochtend, met als gevolg dat ik 's avonds meestal de puf niet meer had om achter mijn machines te kruipen. Sinds een paar weken heeft dochterlief ontdekt dat je ook zonder bezwaar tot 6.00 uur kunt slapen: wat een luxe!!!

Hoewel het maken op een lager pitje stond, ging het kopen van stof best goed ;-)
Het bekende kinderkledingmerk Kie#eltje, hield stoffenverkoop in mijn woonplaats. Mooie effen tricots (en die had ik vrijwel niet meer) voor € 3,- per meter!!! Zeg eens eerlijk, daar kan je dan toch niet te zuinig van inslaan?? Juist van die effen lappen is ook al best een aantal meters gebruikt, simpelweg omdat ik toen combi's kon maken met de bedrukte tricots uit de kast.

Dit jaar ging ik voor het eerst naar de Sancho clubdag. Een dag lang met je hobby bezig zijn, echt super. Leuke workshops gedaan (oh, oh, mijn leren tas moet nog geblogd worden!!), ideetjes opgedaan, mede blogsters live gesproken etc. De datum voor het komende jaar staat hier al in de agenda genoteerd. Kort voor de clubdag zette ik het een en ander aan stoffen en patronen op mijn blog in de verkoop, dat werkte als een speer! Het zou zomaar kunnen dat ik dat volgend jaar weer doe, alleen dan iets ruimer van te voren.

Maar nu de cijfers, dat ik in mijn jaartotalen eigenlijk niet eens zo heel veel minder lijk te hebben gemaakt,  komt vooral doordat ik dit jaar veelal tricot verwerkt heb en dat gaat veelal net wat sneller dan katoen.

Maar, daar komen de cijfers...
Kinderkleding: 37 stuks (incl. 2 pyjama's en een nachthemd die mijn blog niet gehaald hebben),
Kleding voor mijzelf: 7 shirts
Diversen: 35 (incl. 30 knikkerzakken voor het AZC)
Totaal 79 stuks (incl. de 30 knikkerzakken...)
30 knikkerzakken voor AZC Amersfoort


vrijdag 27 december 2013

3 shirts in maat 134 van 3 verschillende patronen

Omdat er redelijk wat tricot in de kast ligt, heb ik voor de meiden een paar shirts gemaakt. Voor alle drie gebruikte ik een ander patroon.

Voor dit shirt voor de middelste, gebruikte ik net als hier het patroon Sorja uit Ottobre 1-2009. Het is een slimfit patroon dat haar erg goed staat. De stof kocht ik een tijdje geleden over van deze dame. Het lag in de kast te wachten op een bestemming, totdat dochter een groene broek wilde en daar natuurlijk shirts op moest hebben.

De groene tricot kocht ik bij Joyfits en wordt door de oudste gedragen op een rode broek. Ik wilde eens een ander patroon en gebruikte 24. Talulah uit Ottobre 1-2012. Achteraf had ik spijt van dit patroon want hij valt best wijd. Bovenaan bij de halsboord zitten rimpeltjes (die je nu haast niet ziet), maar de hals zelf is aan de wijde kant. Kortom, dit patroon gebruik ik niet meer.

Het vlindershirt is een vertrouwde Antonia FM. De vlindertricot zat ook in het verrassingspakket van Michas. Omdat oudste dochter dol is op vlinders, was snel besloten dat zij dit stofje wilde! Het shirt was geknipt en lag vervolgens (te) lang te wachten om afgemaakt te worden. In de tussentijd groeide dochter door en was het shirt voor het mooi wat te kort. Gelukkig lagen er nog genoeg vlinders dus daarvan knipte ik een tailleboord.
 
Antonia FM met boord onderaan.


Patroon 24. Talulah, Ottobre 1-2012

maandag 23 december 2013

Ottobre Sorja shirt en BK3449 rokje in mt 134

Middelste dochter koos zelf de stofjes uit mijn kast waar ik dit stelletje van maakte.
Het shirt is een Sorja shirt uit Ottobre 1-2009 in maat 134. Het is een slimfit patroon en het zit haar erg mooi. De stof kocht ik dit voorjaar op de markt in Amersfoort. Ik twijfelde hoeveel ik zou nemen, besloot royaal te doen en toen kreeg ik als dank voor het lange wachten (het was toen echt héél druk  de laatste meter van de rol er gratis bij. Ik wil het gebruiken voor een shirt voor mijzelf, maar er kon makkelijk een shirt voor dochter uit. Omdat de stof diverse vlakken heeft, heb ik wel goed gekeken hoe ik het shirt het mooist kon knippen en hoe ik zoveel mogelijk kleur op het voorpand kon krijgen.

Op de foto lijkt het of de mouwen enorm lang zijn, maar dat valt reuze mee, ze zijn gewoon prima van lengte.


In the mood voor de rinostones, heb ik op het voorpand de witte stippen voorzien van een wit steentje en een paar blauwe stippen van een blauw steentje.

Voor het rokje gebruikte ik tweemaal het achterpand van de BK3449, haalde iets van de zijkanten af en liet het rokje minder wijd uitlopen. Voor de boord gebruikte ik roze boordstof. De juiste kleur blauw had ik niet in huis en dit roze combineert goed met het shirt. De stof voor het rokje is dezelfde als van de Mareen van zuslief en valt dus ook erg mooi.

woensdag 18 december 2013

Mareen CZM mt 134

Ik heb nogal wat achterstallig blogwerk :-( dus de komende tijd wat kledingstukken die ik in de afgelopen periode gemaakt heb. Alles is inmiddels ook al gedragen en gewassen, maar foto's maken schoot er steeds bij in. Nu vanmorgen eerst een heuse fotoschoot gehouden. Nee, niet op model maar op Sofietje.

Allereerst een Mareen van CZM. Dit keer maakte ik maat 134 en ik gebruikte een mooie dikke tricot welke ik kocht bij de stoffenverkoop van Ki*zeltje. Door de wat dikkere stof, valt de jurk erg mooi.
Voor de binnenkant van de col gebruikte ik roze tricot, omdat het geheel anders wel erg blauw werd.

En dan eindelijk, daar is hij dan....het door dochterlief uitgekozen paardenhoofd. Ergens dit voorjaar volgde ik in Utrecht een leuke workshop bij Mamarieke en kocht een starterspakket hotfix rhinostones. Thuis samen met dochter een patroon uitgezocht en toen was het een kwestie van steentjes leggen. Een heerlijk ontspannen werkje!